NRK Meny
Normal

– Vil være med å bygge det nye KrF

KrFs nestleder Inger Lise Hansen har brukt juleferien til å tenke på om hun vil gå inn for gjenvalg som nestleder. At hun fortsatt har lyst til å være med i partiet, er det ingen tvil om.

Inger Lise Hansen

Kristelig Folkepartis nestleder Inger Lise Hansen skal snart gi svar på om hun vil stille som nestlederkandidat.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

– Jeg har veldig tro på KrF, og jeg har tro på at partiet kan utgjøre en forskjell. Derfor har jeg lyst til å være med, og derfor har jeg fortsatt ikke sagt nei til valgkomiteen, sier Hansen til NRK.

– Tror på et åpnere KrF

– Valg av ny partiledelse handler om mye mer enn enkeltpersoner. Det handler om politikk, og det handler om viktige veivalg for partiet, legger hun til.

Og nettopp debatten om en ny kurs for Kristelig Folkeparti (KrF) vil Hansen gjerne bidra til.

– Jeg tror det er viktig nå å signalisere at partiet står ovenfor viktige veivalg. Jeg tror ikke vi kommer utenom en debatt om hvem vi skal være, og hvilken vei vi skal gå videre. I den debatten er det vel ingen tvil om hvor jeg står. Jeg tror på et åpnere KrF, og jeg har lyst til å være med på å bygge det nye KrF og tror jeg har mye å bidra med, sier Hansen.

Provokasjon

Noen vil se på det som en provokasjon dersom Hansen velger å ta opp kampen om å bli gjenvalgt som nestleder.

Til og med hennes egen partileder Dagfinn Høybråten advarte henne mot å ta denne kampen. Det er imidlertid ikke avgjørende for svaret hun gir valgkomiteen innen 14. januar.

– Nei, det er helt andre ting som påvirker min beslutning. Jeg har drevet med KrF-politikk i tolv år, siden 1998, og mye av den tiden har jeg drevet fulltid. Jeg synes det er veldig spennende, og jeg har veldig tro på partiet. Det er først og fremst det dette handler om, sier Hansen.

I begynnelsen av desember ble det klart at et stort flertall av fylkeslagene i KrF ikke ønsket at Inger Lise Hansen skal fortsette i partiledelsen.

– Jeg har stor respekt for og tar på dypeste alvor at veldig mange har sagt at de ikke ønsker meg med videre, men samtidig er dette partiet mer enn dem som sitter i fylkesstyrene, understreker Hansen.

– Og jeg står i det krysspresset mellom dem som ønsker meg vekk, og dem som ønsker at jeg skal være med videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dagfinn Høybråten og Inger Lise Hansen

Avtroppende KrF-leder Dagfinn Høybråten har advart Inger Lise Hansen om å ta opp kampen for å få fortsette som nestleder i partiet.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

– Dette handler om mer enn bare meg

Hvis Inger Lise Hansen velger å si til valgkomiteen at hun vil stille som nestlederkandidat, er det med den risikoen at valgkomiteen kan vrake henne og innstille en annen.

– Dette handler om politikk og veivalg for partiet, det handler om mye større ting enn bare meg. Det er mange andre meninger om hvor vi skal gå, og jeg tror det er viktig å slippe til alle gode krefter som ønsker at partiet skal komme seg opp og frem.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger