– Vil ha slutt på import av rasistiske organisasjoner til Norge

SVs Kirsti Bergstø var ikke nådig mot Odins soldater og mener gruppen har et klart «rasistisk utspring» under tirsdagens Dagsnytt 18. – Gruppen er ikke bygd opp på at vi er imot innvandrere, sier talsperson for Odins soldater.

SVs Kirsti Bergstø mener Odins soldater har rasisitisk utspring og ønsker ikke organisasjonen i Norge. Talsmann Ronny Alte avviser at han er rasist.

Kirsti Bergstø gikk hardt ut mot Odins soldater og mener gruppen har et klart rasistisk utspring.

Bergstø og justispolitisk talsmann i Høyre Anders Werp, møtte i dag talsperson for Odins soldater, Ronny Alte, til debatt i Dagsnytt 18.

Alte hevder detilbakemeldingene de får stort sett er positive.

– Vi føler at gatene blir mer og mer utrygge. Innbyggertallene øker mens politiet står på det samme antallet, så de klarer ikke å utføre den jobben som kanskje vi gjør, sa han.

Nynazistisk grunnlegger

Han la også til at han ikke kan si at det er innvandrere som gjør at gatene er mer utrygge.

– Dessverre er det noen innvandrere som oppholder seg her ulovlig som ødelegger fryktelig for alle andre, men dette er ikke bygd opp på at vi er imot innvandrere, sa Alte.

Odins soldater-talsmann Ronny Alte bar gjest i Dagsnytt 18 for å forklare mer om hva organisasjonen står for . Han avviser at organisasjonen er rasistisk.

Ronny Alte mener det negative bildet av gruppen er medieskapt og sier de tar avstand fra vold og rasisme.

Dette var ikke Bergstø enig i, og hevdet at grupperinger som Pegida, Norwegian Defence League og Odins soldater har helt klare fellestrekk, og viste til at grunnleggeren av Odins soldater er selverklært nynazist i Finland

– Jeg vil ha slutt på import av rasistiske organisasjoner til Norge, sa hun.

– Ikke fellestrekk

Alte har bakgrunn fra både Norwegian Defence League og Pegida, men benekter at det er noen som helst sammenheng mellom de gruppene og Odins soldater.

– Det er bare media som drar opp de gamle sakene. Vi er ikke høyreekstreme, jeg er ikke høyreekstrem. Dette er et medieskapt bilde som vi ikke kjenner oss igjen i, sa han.

Talsperson Ronny Alte sier at dersom noen har bevis for at nynazister er med i Odins soldater bør de si fra. Han sier personene vil bli ekskludert fra organisasjonen.

– Godt samarbeid med politiet

Justisminister Anders Anundsen sa tidligere i dag at han har vanskelig for å se at Odins soldater har noen rolle å spille i forbindelse med å trygge våre gater. Bergstø sier hun skulle ønske justisministeren var klarere, og mener at Politidirektoratet, som har uttalt at de er svært kritisk til gruppen, er mer tydelige enn regjeringen på dette spørsmålet.

– Jeg skulle ønske justisministeren kunne gjenta det samme som POD og ta grep om situasjonen. Når grupperinger med rasistisk utspring begynner å organisere seg for å patruljere i lokalsamfunn, bidrar det til å spre frykt, sa hun.

Men ifølge Alte er det ingenting å gripe inn i, fordi de ikke bryter noen lover.

– Vi er ikke en borgervernsgruppe. Vi kan sammenligne oss med Natteravnene. Vi filmer det vi ser og vi overleverer det til politiet. Er det fare for liv og helse så er det enhver borgers plikt å gripe inn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger