NRK Meny
Normal

– Det var viktig at han beklaget

Jens Stoltenberg forstår hvorfor mange fikk sterke følelsesutbrudd etter Per Sandbergs uttalelser på Stortinget onsdag.

Video 4826572a-6785-4e73-912b-ec05becf0025.JPG

Fremskrittspartiets Per Sandberg beskyldte i dag Arbeiderpartiet for å ha spilt offer etter 22. juli. Det reagerer blant andre statsminister Jens Stoltenberg på.

Det kraftigste politiske oppgjøret etter 22. juli kom i Stortinget i dag, da Fremskrittspartiet beskyldte Arbeiderpartiet for å ha spilt offer etter 22. juli.

Sandberg var raskt ute med å unnskylde seg, men uttalelsene hadde allerede ført til sterke følelsesutbrudd fra arbeiderpartipolitikere. Flere Ap-representanter tok til tårene og forlot Stortingssalen i sinne.

– Jeg blir kvalm. Det han sa var både respektløst og provoserende. Men dette er Frp i et nøtteskall, nå viser de sitt sanne ansikt, sier Tone Rønoldtangen i LO.

Stoltenberg: Skjønner at mange ble opprørt

Det var Raymond Johansens og AUF-lederens uttalelser på Dagsrevyen i går som fikk begeret til å flyte over for Per Sandberg (Frp).

– Det er ingen tvil om at Frp har bidratt til en ganske hatsk debatt om innvandring, sa Eskil Pedersen, leder i AUF.

– Hvis det er noen som har spilt offer etter 22. juli, så er det til de grader Arbeiderpartiet, sa Per Sandberg under spørretimen onsdag.

– Jeg skjønner at ganske mennesker ble opprørt når Sandberg sa at det Ap nå gjorde var å spille en offerrolle. Det er mange mennesker som er drept, som er ofre. Derfor var det både riktig og viktig at han beklaget, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

– Vridde kniven i et åpent sår

Roar Flåthen (LO) og Rigmor Aasrud (Ap) var blant dem som reagerte kraftig på Sandbergs utspill.

– Det var som å vri kniven i et allerede åpent sår. Det er helt utrolig hva de kan finne på i dette partiet, sier Roar Flåthen, leder i LO.

– Når du har sett venner av deg miste ungene sine og personer som har lidd utrolig mye, føles dette ganske meningsløst, sier Rigmor Aasrud, fornyings- og administrasjonsminister (Ap).

Onsdag sendte Frp-formann Siv Jensen et brev til Arbeiderpartiets stortingsgruppe, der hun beklaget Sandbergs uttalelser i spørretimen.

Video Per Sandberg i spørretimen på Stortinget

NETT-TV: Per Sandbergs uttalelser i spørretimen på Stortinget onsdag vakte sterke reaksjoner. Klikk på bildet for å se video.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger