– Vi skal gjenoppta returene snarest

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil gjenoppta utsendelsen av asylsøkere fra Finnmark så snart russiske myndigheter tillater det.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug sier Norge er klar til å gjenoppta returene når russerne åpner for det.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Fredag kveld ble utenriksminister Børge Brende kontaktet av russiske myndigheter og informert om at Russland stanser alle asylreturer over Storskog i Finnmark.

– Russland ønsker samtaler med Norge om koordinering av returen.

Norske myndigheter vurderer nå om det er mulig å sende asylsøkerne som har multivisum eller gyldig opphold i Russland ut av Norge med fly. Ifølge utenriksminister Børge Brende (H) vil Norge og Russland starte samtaler om retur av asylsøkerne neste uke.

– Har en avtale

– Vi har en avtale med Russland, og det er viktig at vi fortsatt har et godt samarbeid. Jeg setter min lit til at kontakten mellom Utenriksdepartementet med russiske myndigheter vil få dette på plass, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i en e-post til NRK.

Hun mener det er svært viktig å få til returer av personer som ikke skal ha opphold i Norge.

– Det er avgjørende for å opprettholde en streng og rettferdig asylpolitikk. Vi er klare til å gjenoppta returer så snart russiske myndigheter gir oss tillatelse til det, skriver Listhaug.

Knut Arild Hareide er overrasket over regjerings manglende kontroll i asylsaken.

SISTE NYTT

Siste meldinger