Hopp til innhold

– Vi kan ikke rømme fra døden

OSLO LUFTHAVN (NRK): Familien Sayici skulle egentlig ha landet i Istanbul under terrorangrepet i går. – Vi ble veldig berørt og har følt ekstra på den saken her, sier Murside Sayici.

Familien Sayici på vei til Tyrkia

Mehmet og Murside Sayici er på vei til Tyrkia med sin to år gamle sønn. De sier at de kommer til å være ekstra forsiktige på den terrorrammede flyplassen Atatürk i Istanbul.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

Pål Roland

Pål Roland tror det blir følelsesladet å lande i Istanbul.

Foto: Kristine Hirsti / NRK
Leyla Fener på vei til Tyrkia

15 år gamle Leyla Fener kommer til å tenke på angrepet under ferien.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

Ved gaten til Istanbul treffer NRK en familie på tre og venter på flyet som er noen timer forsinket.

Murside og Mehmet Sayici skal sammen med sin to år gamle sønn på ferie til den tyrkiske byen Konya. Men først skal de lande på Istanbul Atatürk lufthavn, hvor flere titalls mennesker ble drept og flere hundre såret tirsdag kveld.

Ekstra forsiktige

– Vi skulle planlegge ferien og tenkte at vi skulle reise i går. Vi valgte å reise i dag i stedet, siden det er helligdag på fredag. Om vi hadde tatt flyet i går, hadde vi faktisk ha vært der. Vi har følt ekstra på den saken her. Det er rart å tenke på, og jeg ble veldig berørt, sier Murside Sayici til NRK.

Hun mener det også er viktig å glede seg over ferie og tid med familien, til tross for de triste nyhetene.

– Selvfølgelig har jeg en rar følelse, men vi kan ikke rømme fra døden. Gleden er der fortsatt. Jeg tenker på at vi skal lande i vårt hjemland og ha ferie der. Men når vi er på flyplassen i Istanbul kommer vi kanskje til å være ekstra forsiktige, sier Sayici.

– Blir følelsesladet

Pål Roland skal fly til Atatürk-flyplassen med familien, for så å reise videre på en rundreise i Israel. Han bekymret, da vi hørte om terrorangrepet på flyplassen i går kveld.

– Det kommer til å bli følelsesladet å lande på flyplassen hvor så mange døde i går. Jeg kommer til å kjenne litt på atmosfæren og se litt rundt på folk. Det blir spesielt å være der, sier han.

Ikke sjokkert

15 år gamle Layla Fener skal også på familietur til Tyrkia, og må innom den terrorrammede flyplassen. Hun har tenkt mye på angrepet siden det skjedde, men avviser at hun er redd for å reise.

– Det er landet mitt, og det har blitt angrepet så mange ganger. Men det er en spesiell følelse og reise dit i dag.

Hun er ikke overrasket over det som har skjedd.

– Det var ikke sjokkerende. Det har vært så mange angrep i Tyrkia den siste tiden. Jeg kommer til å tenke masse på de uskyldige menneskene som døde fremover, sier Fener.

Dersom man skulle velge ikke å reise som følge av terrorangrepet får man ikke dekket den planlagte reisen av forsikringsselskapet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger