NRK Meny
Normal

– Vi jobber fortsatt for løse denne saken

POLITIHUSET I STAVANGER (NRK): Politiet i Stavanger sier siktelsene mot de fire som nå løslates etter drapet på Tina Jørgensen fortsatt opprettholdes.

Pressekonferanse om Tina-saken

Leder felles etterforskning i Rogaland politidistrikt Ernst Kristian Rossebø og politiadvokat Herdis Traa hold fredag pressekonferanse om Tina-saken.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Fredag ettermiddag ble det kjent at alle de fire mennene fra Lyngdal som er siktet for drapet på Tina Jørgensen løslates fra varetekt. Politiet bekreftet dette i en pressekonferanse på politihuset i Stavanger klokken 14.00.

– Siktelsene opprettoldes, og etterforskningen fortsetter. Fokuset fremover vil være å sjekke ut bevis, både de som går i retning av skyld, og de som går i retning av uskyld, sa politiadvokat Herdis Traa i Stavanger-politiet til det frammøtte pressekorpset.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om den pågående etterforskningen, og vil heller ikke gå nærmere inn på grunnen til at alle de fire nå løslates. Traa understreker at politiet fortsatt jobber for fullt med å løse saken, men ikke anser det som nødvendig å holde de fire mennene fengslet av hensyn til faren for bevisforspillelse.

– Vi holder som kjent aldri siktede fengslet lenger enn nødvendig. Disse løslatelsen skjer uavhengig av at en forsvarer har begjært sin klient løslatt, hevder Traa.

Tina Jørgensen som tenåring

Tina Jørgensen ble funnet drept i oktober 2000, rundt én måned etter at hun forsvant. Her er hun avbildet som tenåring.

Foto: Privat

– Oppspinn og psykiatri

Flere av forvarerne til de siktede mennene sier til NRK at de forventer at siktelsene mot deres klienter henlegges. Advokat Olav Sylte, som representerer 38-åringen som ble pågrepet som nummer fire i saken, mener årsaken til at de fire siktede løslates nå, er en form for «rekonstruksjon» som torsdag ble gjennomført med den første pågrepne i saken.

Det er forklaringen til denne mannen, en 36-åring, som er årsaken til at de tre andre senere ble pågrepet.

Olav Sylte

Olav Sylte, som forsvarer en 38-åring som nå er pågrepet, mener forklaringen fra 36-åringen framstår som «oppspinn og psykiatri».

Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

– Jeg tenker at det under rekonstruksjonen skjedde forhold som gjorde det helt åpenbart for politiet og de tilstedeværende at saken bygger på oppspinn og psykiatri, sier Sylte til NRK.

Leder for felles etterforskning i Rogaland politidistrikt, Ernst Kristian Rossebø, er varsom med omtale det som skjedde torsdag som en «rekonstruksjon», men bekrefter at 36-åringen ble tatt med til Bybrua i Stavanger. Det er her politiet mener at Tina Jørgensen ble drept 24. september 2000.

– Skal bruke store ressurser

Flere medier har meldt at politiet tidligere i år fikk tilgang til et lydopptak der 36-åringen snakker om drapet med en kamerat. Senere har han i avhør snakket de tre andre lyngdølingene inn i saken.

Politiet vil ikke kommentere om mistanken mot de fire som nå blir sluppet fri er svekket, men sier på generelt grunnlag at det er en krevende oppgave å kontrollere opplysninger som ligger 15 år tilbake i tid.

– Vi jobber intenst framover, og har ikke konkludert med noe ennå. Det er et vanskelig og tidkrevende arbeid, i og med at det er lenge siden drapet skjedde.

– Politiets mål er å oppklare drapet på Tina Jørgensen, derfor vil vi fortsette å bruke store ressurser på saken, sa Rossebø på dagens pressekonferanse.

Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, sier via sin bistandsadvokat at hun har blitt informert om etterforskningens gang, og derfor ikke er overrasket over at de fire siktede nå er løslatt.

Tina Jørgensen

Politiet søker etter spor under Bybrua i Stavanger i år 2000.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger