NRK Meny
Normal

– Vi har kanskje vært for arrogante

Partisekretær Raymond Johansen innrømmer at Arbeiderpartiet er preget av regjeringsslitasje.

Jens Stoltenberg og Raymond Johansen

Aps partisekretær Raymond Johansen og Jens Stoltenberg. I mange år har de vært et tospann, nå vet man ikke om Jens Stoltenberg vil fortsette som partiets leder.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi tapte valget, og etter åtte år i posisjon led partiet kanskje av regjeringsslitasje. Vi hadde kanskje nok med oss selv og var ikke åpne nok for innspill utenfra, og partiet var ikke friskt nok, sier Raymond Johansen om høstens valgkamp.

Innrømmelsene kom i dagens Politiske Kvarter på P2.

Ble Arbeiderpartiet for arrogante?

– Ja, jeg vil ikke se bort fra at vi ble litt arrogante, noe annet ville være dumt å svare. Ja, vi har fått mye tilbakemeldinger på at vi var for arrogante, sier Raymond Johansen.

Nå mener han at partiet har gått i seg selv og at de skal bli mer synlige på kampsakene sine foran valgene i 2015 og 2017.

– Ap tåler usikkerhet

Raymond Johansen avviser at partiet nå lider under usikkerheten omkring Jens Stoltenbergs fremtid som partileder.

Jens Stoltenberg klapper Trond Giske på skulderen

Partiet tåler at det er spekulasjoner om Jens Stoltenberg, mener Raymond Johansen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er ikke første gang det er spekulasjoner om Jens Stoltenberg og andre jobber. Slik er det å ha en fremragende leder og slik er det å drive et stort parti, sier Johansen.

Jens Stoltenberg blir regnet for å være den mest aktuelle kandidaten til toppvervet som generalsekretær i NATO.

Dagens Næringsliv skriver endatil i dag at Stoltenberg er den eneste kandidaten etter at Italias tidligere utenriksminister Franco Frattini nå skal være ute av dansen.

I dagens Politisk Kvarter ble Arbeiderpartiets sekretær flere ganger utfordret på usikkerheten rundt Stoltenbergs fremtid i partiet. Men Johansen avviste at usikkerheten er et problem.

– Slik er det å drive politikk. Vi forholder oss til at den politiske ledelsen er valgt frem til 2015, og vi må ha respekt for demokratiske prosesser både i eget parti og i internasjonale organisasjoner, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger