Normal

– Vi gjør alt vi kan for å hjelpe

Norwegian jobber på spreng med å hjelpe de 35.000 passasjerene som er rammet av pilotstreiken i Skandinavia.

Oslo Lufthavn, Norwegian-streik

Norwegian ber passasjerer som er rammet av streiken om å ta kontakt på telefon eller nett.

Foto: Eva Marie Bulai / NRK

Norwegian har innstilt nesten alle innenriksavganger i Skandinavia som følge av at rundt 650 piloter har gått ut i streik. De fleste avganger til og fra andre land går som planlagt, med enkelte forsinkelser.

Onsdag morgen anslår Norwegian at 35.000 passasjerer er rammet av streiken i Skandinavia, opplyser kommunikasjonsrådgiver Daniel Kirchhoff.

  • Sjekk Norwegians avganger her

– Det er stor pågang og mange berørte. Våre ansatte gjør en kjempejobb for å ta vare på alle berørte passasjerer, og vi beklager overfor alle som er rammet, sier Kirchhoff.

Passasjerer NRK har snakket med forteller om lange ventetider på telefon, og det er lange køer ved flere flyplasser onsdag.

– Hvis man som passasjer blir berørt, ber vi om at de tar kontakt med vår kundeservice. Der har vi masse folk som gjør alt de kan for å hjelpe. Man kan ta kontakt via telefon, chat på nettsidene våre og på Facebook. Vi vil gjøre alt vi kan for å imøtekomme alle behov, sier Kirchhoff.

Dette har du rett på

Innstilte Norwegian-avganger

Så godt som alle Norwegians innenriksavganger er innstilt i dag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Dersom flyet ditt blir innstilt, skal flyselskapet tilbakebetale billettkostnaden for den delen av reisen du ikke får benyttet, eller tilby deg en alternativ reise så snart som mulig eller på et senere tidspunkt.

Hvis du vil ha en ny avgang så fort som mulig, har du krav på mat og drikke som «står i rimelig forhold til ventetiden.»

Får du ikke ny avgang før neste dag, har du krav på hotellovernatting og transport mellom flyplass og hotell. I begge tilfeller skal flyselskapet kontaktes.

Kravene på mat, drikke og overnatting faller bort dersom du velger å få tilbake pengene for billetten.

Standarderstatningen på 250–600 euro ved innstillinger eller forsinkelser over tre timer, gjelder ikke ved streik.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger