Hopp til innhold

– Vi arbeider med handlingsplan mot menneskehandel

Justisminister Anders Anundsen bekrefter overfor NRK at regjeringen arbeider med en handlingsplan mot menneskehandel, men at de ikke kan tidfeste når denne planen vil foreligge.

Justisminister Anders Anundsen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) forsikrer om at regjeringen arbeider med en handlingsplan mot menneskehandel.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

NRK meldte i dag morges at regjeringen ikke ville komme med en ny plan , og at den gamle heller ikke vil bli evaluert. Anundsen presiserer at det jobbes med en ny handlingsplan, men at han ikke vet når den vil være ferdig.

– Vi jobber nå med en oppdatert handlingsplan mot menneskehandel, men dessverre blir den ikke ferdig før nyttår sånn at vi kunne gå direkte over i en ny handlingsplan. Men vi jobber med dette for å ha en samlet strategi, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

- Misforståelse

Han mener det må bero på en misforståelse at regjeringen skulle ha sagt at det ikke kommer en ny handlingsplan.

– Det kan skyldes en upresis formulering, men det er ingen tvil om at vi arbeidet med en handlingsplan, sier Anundsen til NRK.

Janne Raanes i Redd Barnas barneprogram er fornøyd med de nye signalene fra justisministeren, og at dette er godt nytt for barn her i landet som blir utbyttet. Hun legger til at det haster med å få på plass en ny handlingsplan.

– Burde vært klar

Også andre nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er fornøyd med justisministerens utspill om at regjeringen arbeider med en ny handlingsplan, men mener at en ny plan burde vært klar når den gamle utløper.

Regjeringen på sin side varsler at den både vil komme med en strategi mot arbeidsmarkedskriminalitet før jul, og en stortingsmelding om prostitusjon i løpet av 2015.

LES OGSÅ: Store mørketall om menneskehandel i Norge

LES OGSÅ: Regjeringen vil ha tiggere ut av Norge

LES OGSÅ. Politiaksjon mot sosial dumping

Lyspunkt

AKTUELT NÅ