Hagen: – Venstresida går til angrep

Mange av Christian Tybring-Gjeddes partifeller har tatt til orde etter at det ble kjent at han er blitt truet. Gruppeleder for Oslo Frp, Carl I. Hagen, reagerer på at venstresida går til personangrep etter debatter.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen reagerer på det han kaller for personangrep fra venstresida.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Lederen for Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde fortalte til NRK i går at han har måttet bære voldsalarm på grunn av trusler og sjikane etter 22. juli.

Les: Christian Tybring-Gjedde er syk av trusler og sjikane

Tybring-Gjedde anklages for å være rasistisk og for å ha bidratt til en hatsk stemning i innvandringspolitikken i Norge.

Etter hans kronikk «Drøm fra Disneyland» økte kritikken mot ham, og til tross for at han i ettertid har gått ut og sagt at han angrer sterkt på ordbruken i kronikken, så er den stadig blitt dratt fram igjen og brukt som et negativt eksempel på debatten.

Hør Politisk Kvarter:

LYD: Carl I. Hagen og Mimir Kristjansson kommenterer truslene mot Christian Tybring-Gjedde. Programleder er Siri Gjørtz.

– Trekk fram meningene, ikke personen

Tidligere Frp-leder, nå gruppeleder for Oslo Frp, Carl I. Hagen, ønsker å forsvare sin venn, Christian Tybring-Gjedde.

– Jeg reagerer på det han har vært utsatt for, fordi det i mange sammenhenger er slik at venstresiden går til angrep. Ikke bare på meninger, men de tar også personer, sier han til NRK.

Hagen sier han ønsker en frisk debatt, men at han synes det er dumt å navngi personene bak meningene når de blir trukket fram, og at det er dumt å kalle dem ekstremister.

– På den måten klistrer man negative karakteristikker, merkelapper på mennesker som deltar i negative meningsutvekslinger, isteden for å ta meningene deres.

Les også: - Nå har debatten bikket over

– Også innvandringsliberale navngis

Klassekampen-journalist Mimir Kristjansson er ikke enig med Hagen i at venstresida har drevet en heksejakt etter 22. juli.

– Jeg tror imidertid også mange innvandringsliberale kommentatorer både er blitt navngitt og har opplevd sjikane, i likhet med Tybring-Gjedde.

Kristjansson synes en debatt om ekstremisme og hatefulle ytringer er på sin plass.

– Men trusler og sjikane er helt uakseptabelt, uansett hvem det rammer.

Les også: Trædal: – Jeg er lei meg for Tybring-Gjedde

Video Carl I Hagen og Mimir Kristjansson debatterer innvandringskritikk

VIDEO: Carl I Hagen og Mimir Kristjansson debatterer innvandringskritikk i Morgennytt.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger