NRK Meny
Normal

– Uverdig spill for å fiske stemmer

OSLO (NRK): Rødts Bjørnar Moxnes gikk rett i strupen på Carl I. Hagen da Frp-veteranen mente Oslo måtte begrense «den enorme innvandringen».

Bjørnar Moxnes fra Rødt mener Carl I. Hagen og FrP driver uverdig stemmefiske med å skyve Syria-flyktningene foran seg, i stedet for å fokusere på klasseskiller.

AMPERT: Rødts leder Bjørnar Moxnes tordnet mot Carl I. Hagen under fredagens debatt.

Valglogo

Debatten om sosiale forskjeller tok fyr da Carl I. Hagen skulle forklare hvorfor byen er delt.

– Selvsagt er den delte byen et politisk ansvar. Innvandrerbefolkningen i Oslo vil vokse med 160.000 personer fram mot 2030. Det er mer enn i hele Bergen, hevdet Hagen.

Ifølge SSB bor det riktignok 272.000 mennesker i Bergen.

– Det er en enorm utfordring. Det kan bli verre om vi ikke begrenser den enorme innvandringen, fortsatte Hagen i debatten.

– Skremselspropaganda

– Det er ganske utrolig at flertallet av det norske folk fortsatt er for å ta imot flyktninger etter all denne skremselspropagandaen fra Hagen, svarte Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Han mener det er en avsporing av Hagen å snakke om innvandring, mens de gir skatteletter til rike og åpner for flere midlertidig ansettelser i stedet for faste stillinger.

– Og så er problemet noen barn fra Syria? Det er et uverdig spill for å fiske stemmer, det bør du holde deg for god for i denne valgkampen her, tordnet Moxnes til enorm applaus for de mange fra venstresiden som hadde møtt opp.

Khamshajiny Gunaratnam fra Ap mener flere barnehageplasser er det beste virkemiddelet på at flest mulig barn skal snakke norsk når det starter på barneskolen.

ARGUMENTERTE MOT HAGEN: – Det hjelper ikke å si at barn skal kunne norsk, når dere ikke sørger for at det er nok barnehageplasser, sa Khamshajiny Gunaratnam (Ap) til Carl I. Hagen.

Alt om debatten her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger