– Uvanlig med nedgang i mai

Boligprisene falt med 0,3 prosent i mai i år. – En nedgang i mai er ikke vanlig, sier Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge som la frem statistikken.

Utvikling av boligpriser i mai de siste årene

Utvikling av boligpriser i mai de siste årene.

Foto: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS

Korrigert for det som kalles sesongvariasjoner er prisene i mai uendret fra april.

– Dette er noe svakere enn forventet ut fra der hvor vi var for en måned siden, sier Dreyer til NRK.

Han mener også at det er uvanlig med nedgang i mai; en måned det tradisjonelt har vært oppgang før sommerstillheten har senket seg over boligmarkedet.

– De siste årene er det kun 2008 som har hatt nedgang i prisene, og det var jo et spesielt år, sier Dreyer med en tydelig henvisning til finanskrisen.

7,5 prosent oppgang

Gate på Grünerløkka

Indre Oslo øst, som her på Grünerløkka, er det området i Norge som har hatt sterkest prisvekst i mai.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Eiendom Norge ser på utviklingen i boligprisene ut fra boliger solgt gjennom Finn, det vil si nærmere 70 prosent av de bruktboligene som selges i Norge i løpet av ett år.

I gjennomsnitt er nå boligprisene 7,5 prosent høyere enn de var for ett år siden. Nå tror Dreyer at mai-tallene kan være et tegn på at markedet roer seg ned.

– Ut ifra hvor vi var ved årets inngang begynner vi å se konturene av et mer moderat boligmarked, slik vi også trodde på forhånd, sier han.

Oppgang på Grünerløkka

Oslo er et av de få områdene som har hatt en prisvekst i mai, en vekst på 0,2 prosent.

Det som særlig skiller seg ut den siste måneden er områdene i indre Oslo øst – som Grünerløkka – der prisene har steget med 0,5 prosent.

Dårligst har boligmarkedet vært i Stavanger og Sandnes der det har vært en prisnedgang på henholdsvis 1,2 og 1,1 prosent.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger