NRK Meny
Normal

– Utrolig at Støre ikke prioriterer arbeidsplasser

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sier det er oppsiktsvekkende at Jonas Gahr Støre (Ap) ikke prioriterer å skape arbeidsplasser høyere.

Jan Tore sanner (H)

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) går til angrep på Jonas Gahr Støres (Ap) prioriteringer i valgkampen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

«Hele folket i arbeid»

«Arbeid for alle»

«Alle skal med»

Slagordene er hentet fra Arbeiderpartiets valgkamper i 1933, 1981 og de tre siste stortingsvalgene. Nå stusser kommunalminister Jan Tore Sanner (H) over prioriteringslisten til Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre foran høstens valg.

– Nevner ikke arbeidsplasser

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre (Ap) prioriterer skole, eldreomsorg og miljø i valgkampen.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Det er utrolig og oppsiktsvekkende at Støre overhode ikke prioriterer arbeidsplasser i denne valgkampen, sier Sanner til NRK.

Han er lite imponert over svaret Støre ga mandag morgen da han ble bedt om å rangere de viktigste valgkampsakene til Arbeiderpartiet foran høstens valg.

– Det er kommunevalgkamp, og da er det tre ting som peker seg ut for meg. Det ene er at vi får folk som prioriterer lærere til elevene våre, altså skole. Så er det god eldreomsorg. Nå blir vi flere eldre og det å planlegge for at eldre skal få god pleie må tas nå. Også er det miljø og klima, svarte Støre.

Han understreket at det er lokale variasjoner, men holdt fast ved at dette er hovedsakene «de stedene Arbeiderpartiet prioriterer».

Stigende arbeidsledighet

Det mener Sanner skurrer i en tid der arbeidsledigheten stiger og der oljeindustrien sliter med nedbemanning og omstilling.

– Jonas Gahr Støre har tydeliggjort hva som er Arbeiderpartiets tre prioriterte saker i valgkampen. Han nevnte ikke arbeidsplasser. Det gjør Høyre og det kommer til å bli en viktig sak for oss i valgkampen, sier Sanner til NRK.

Når NRK konfronterer Arbeiderpartiet med Sanners utspill, sier partisekretær Kjersti Stenseng at arbeidsplasser alltid er en hovedsak.

– Vi har fremhevet en del andre saker som vi har som hovedsaker i valgkampen, men arbeid ligger alltid som en helt grunnleggende sak for Arbeiderpartiet, spesielt nå når vi ser en økende arbeidsledighet, sier Stenseng.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger