NRK Meny
Normal

– Utelukker ikke at flere blir siktet for drapsplaner

OSLO TINGRETT (NRK): Politiadvokat Line Presthus sier det kan bli utvidelser i siktelsene av flere av dem som er pågrepet etter politiets Operasjon «Sult» hvor flere kjente kriminelle er pågrepet for narkotikaforbrytelser.

Line Presthus

OMFATTENDE: Politiadvokat Line Presthus sier det dreier seg om en omfattende sak.

Foto: Martin Zondag / NRK

Ni personer ble fremstilt for varetektsfengsling i dag, og flere står for tur i morgen. Først ut var Nokas-dømte Metkel Betew, som var blant dem som ble pågrepet i aksjonen mandag.

Politiadvokat Line Presthus har bedt om fire ukers varetektsfengsling, og sier til NRK at det kan bli aktuelt å utvide siktelsene.

– Vi er helt innledningsvis i etterforskningen, så det kan bli endringer og utvidelser i siktelsene. Vi tenker at dette er en ganske omfattende og vanskelig sak. Den er kompleks, og inneholder en lang rekke opplysninger. Det har vært en ressurskrevende sak, sier Presthus.

Mistenkt for drapsplaner

Ifølge VG mener politiet de har avverget ran og drap som følge av at de slo til mot flere adresser denne uka. Presthus ønsker ikke å gå i detalj om hva dette dreier seg om:

– Nei. Det er tidlig i etterforskningen, og jeg personlig kan ikke si at vi har gjort det, men det er ting som tyder på at det er tilfelle, sier politiadvokaten.

En person kommer til å bli siktet for å ha planlagt drap og inngått et såkalt drapsforbund. Presthus sier også flere kan bli siktet for dette.

– Ja, og der viser jeg til det politiinspektør Einar Aas har sagt om det, at det kan bli utvidelser der. Det sier seg selv at i en slik type sak, så kan vi ikke utelukke flere siktelser for det, sier Presthus.

Store mengder narkotika

Ifølge politiadvokaten er det beslaglagt store mengder narkotika under aksjonen.

– Det er snakk om en større mengde cannabis, og en større mengde av det vi mistenker er sentralstimulerende midler, sier hun.

– Amfetamin?

– Det vet vi ikke ennå, det er ikke analysert.

Presthus ba om lukkede dører under dagens fengslingsmøter og fikk medhold fra dommeren. Dermed fikk ikke pressen være til stede.

– Vi er tidlig etterforskningen, mange av dem har ikke avgitt forklaring enda, og mediedekningen er såpass detaljert at vi frykter det vil skade etterforskningen om de leser om saken i media, sier Presthus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger