Hopp til innhold

– Urimelig å sammenligne lederlønn med vanlige arbeidstakere

Hun tjener mer enn statsminister Erna Solberg. Men LO-leder Gerd Kristiansen forsvarer sin egen millionlønn.

Gerd Kristiansen

TJENER GODT: Med en lønn på nesten 1,6 million kroner tjener LO-leder Gerd Kristiansen mer enn vår egen statsminister.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi tjener godt i LO, det gjør vi, sier Kristiansen.

Med en lønn på 1,2 millioner kroner årlig, som suppleres med styrehonorarer, er den samlede inntekten til LO-lederen nesten 1,6 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Til sammenligning tjener statsminister Erna Solberg om lag 1,5 millioner kroner på å være Norges øverste politiske leder.

Forsvarer lønnen

Denne våren tar Gerd Kristiansen til orde for et svært moderat lønnsoppgjør. Men hun mener det ikke er vanskelig å sette bremsen på lønnsfesten, mens hun selv tjener svært godt.

I Politisk kvarter i dag forklarer LO-leder Gerd Kristiansen hvorfor hun har høyere lønn enn statsministeren.

SE VIDEO: LO-leder Gerd Kristiansen om egen lønn

– Det er ikke vanskelig. Jeg skal vise akkurat den samme moderasjonen, men det å sammenligne lederlønninger med ansattelønninger... Selv om vi er veldig glad for å ha en sammenpresset lønnsstruktur i landet vårt, så er den ikke så sammenpresset at vi har flat lønn, og jeg håper heller ikke at vi kommer dit, sier Kristiansen, og legger til:

– Det blir urimelig å sammenligne med medlemsmassen.

LO-lederen påpeker at hun sitter med ansvaret for en organisasjon med blant annet to hundre ansatte.

– Jeg er unntatt arbeidsmiljøloven, og jeg har ingen form for overtidsgodtgjøring eller sånne ting, så hvis du regner på timelønn så tror jeg du kommer ganske langt ned, sier Kristiansen.

Tjener godt som ledere

Ifølge Dagens Næringsliv tjener 17 ledere i norske fagforeninger mer enn én million kroner for vervet, mens en norsk gjennomsnittslønn ligger på 500.000 kroner.

I tillegg til lønn og styrehonorarer har LO-lederen fri bil, pendlerbolig og en pensjonsordning som sikrer henne en pensjon på 722.000 kroner fra hun fyller 65 år og etterlønningsordninger som sikrer henne full lønn fram til pensjonsalder.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ