NRK Meny
Normal

– Trøtt og kjedelig statsbudsjett

Opposisjonen er ikke nådig i sine analyse av neste års statsbudsjett. – Regjeringer har ikke utnyttet sine muligheter, mener Siv Jensen (Frp).

Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen mener regjeringen burde satset kraftigere på vei og samferdsel. Her i Stortingets vandrehall etter framleggelsen av statsbudsjettet i formiddag.

Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

– Regjeringen burde brukt den unike muligheten Norge nå har. Vi er det eneste landet i Europa som går med overskudd. Nå burde Norge posisjonere seg og investert i framtiden, mener leder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen.

Infrastruktur

Jensen peker særlig på nødvendigheten av å øke veksten og bedre infrastrukturen i landet.

– Dette har regjeringen lagt fra seg, mener Jensen.


– Det er nå muligheten ligger her. Det er høy ledighet i Europa som vi kan utnytte her i Norge til å bygge nye veier. Istedet lar vi være. Det er å kaste bort en mulighet som blir mer krevende i fremtiden, mener Frp-lederen.

– Hvileskjær

Høyres Jan Tore Sanner er ikke mer nådig i sine karakteristikker.

– Årets budsjett er et statsbudsjett som ikke legger grunnlag for fremtidig vekst. Jeg mener det er et hvileskjær hvor de Rødgrønne viderefører gamle bevilgninger. De prioriterer ikke kunnskap, forskning, infrastruktur og bedre rammebetingelser for bedriftene, mener Sanner.

Han og Høyre ønsker på sin side å senke skatter for bedriftene, satse mer på kunnskap og forsking.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger