NRK Meny
Normal

– Tragisk at jeg blandet sønnen min inn i dette

Gjermund Cappelen lot sønnen transportere 3,4 millioner kroner fra Norge til Danmark. Politiet har siktet sønnen for heleri for pengetransporten, som de mener var betaling for hasj.

Gjemund Cappelen

BILHANDEL: – Sønnen min trodde det handlet om en bilhandel, sa Gjermund Cappelen til pressen i dag.

Foto: Per Onsheim

Gjermund Cappelens sønn ble pågrepet av politiet med 3,4 millioner kroner i en leiebil 19. desember 2013. Politiet mener han var på vei ut av landet.

Etter den andre dagen av rettssaken mot seg, var Cappelen tydelig preget av alvor da han ble spurt om siktelsen mot sønnen. Han var likevel klar på at sønnen ikke visste at det var betaling for hasj.

– Hva trodde han at han skulle gjøre?

– Han skulle kjøre noen penger. Han hadde regnet med at det handlet om en bilhandel, sa Cappelen da han møtte pressen.

Erkjenner straffskyld

Cappelens sønn er tidligere dømt for noen mindre forhold. 27-åringens forsvarer, Marijana Lozic, mener etterforskningen har tatt svært lang tid. Hun forteller om en ung mann som ønsker å komme seg videre i livet.

Advokat Marijana Lozic

Marijana Lozic representerer Cappelens sønn i helerisaken mot ham. Hun mener etterforskningen har tatt for lang tid.

– Han erkjenner straffskyld for det ene forholdet der han ble tatt i Oslo med penger i bilen, men ikke for det andre, sier hans forsvarer Marijana Lozic til NRK.

Det er fremdeles ikke tatt ut tiltale, men det er ventet at det vil komme en avgjørelse snart.

Møttes i København

I sitt innledningsforedrag i hasjsaken mot Gjermund Cappelen i Asker og Bærum tingrett sa aktor Lars Erik Alfheim at politiet har video av at Cappelen og sønnen putter noe inn i en bil som sønnen senere kjører til Danmark.

Cappelen selv flyr til København der de to møtes på et hotell. Denne turen skal ha skjedd tidligere i desember 2013.

Sønnen ble pågrepet senere den samme måned og politiet har siktet 27-åringen for heleri for pengetransporten som de mener var betaling for hasj. Pengene lå i 17 vakuumpakkede poser. Senere samme kveld ble Cappelen selv og hans kone pågrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger