NRK Meny
Normal

– Telenor kunne gjort mer

Telenor-sjef Sigve Brekke sier han er skuffet over korrupsjonen i Vimpelcom, og innrømmer at Telenor burde ha fulgt opp saken bedre.

Sigve Brekke

Vimpelcom-saken har vært en viktig lærepenge for Telenor, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det delvis Telenor-eide selskapet Vimpelcom har innrømmet omfattende korrupsjon, og inngått et forlik om å betale 795 millioner dollar til amerikanske og nederlandske myndigheter.

– Jeg synes dette er en svært alvorlig sak, og jeg er skuffet over at et selskap som Telenor er deleier i, har innrømmet korrupsjon, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke til NRK.

Brekke mener Telenor kunne ha fulgt opp saken på en bedre måte, men vil ikke kommentere hva som burde vært gjort.

– Telenor er tuftet på norske verdier, og korrupsjon er noe vi tar veldig alvorlig. Dette er en viktig lærepenge for Telenor. Vimpelcom innrømmer selv at korrupsjon har funnet sted, og det er nok klart at Telenor kunne gjort mer som eier ved å følge dette opp på en bedre måte, sier han.

Vil selge aksjene så fort som mulig

Brekke sier han trenger tid til å lese hele rapporten, og vil avvente en ekstern gjennomgang av Telenors eierskap i Vimpelcom. Rapporten er ventet i slutten av mars eller begynnelsen av april.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få alle kortene på bordet slik at vi kan lære av hva som har skjedd. Vi ønsker nå å legge denne saken bak oss, og da er det en milepæl at det er et forlik, sier Brekke.

Han ser nå frem til å få solgt aksjene i Vimpelcom.

– Vi setter i gang den prosessen for fullt nå som usikkerheten er borte, og håper en salgsprosess kan foregå på en ordentlig måte og så raskt som mulig. Dette har vært et krevende eierskap, som vi nå ønsker å legge bak oss, sier han.

Telenor har hatt en eierandel på 33 prosent i Vimpelcom, som har hovedkontor i Nederland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger