Hopp til innhold

Slagsvold Vedum: – Takk for alle stemmene

LILLESTRØM (NRK): Da kompisene hadde Madonna på veggen på tenåringsrommet, hadde Trygve Slagsvold Vedum bilder av Anne Enger. Nå er det han som er leder i Senterpartiet.

Vedum ny partileder

Mens kampen om nestledervervet splitter Senterpartiet, står partiet samlet bak Trygve Slagsvold Vedum som ny leder. 35-åringens første jobb blir å skape ro i rekkene.

– Takk for alle stemmene. Det fine med Senterpartiet er at uansett hvor man drar, så er det alltid noen som bryr seg om partiet. Da jeg ble med på starten av 90-tallet var jeg ung og sær. Mens kompisene mine hadde plakater av Madonna, hadde jeg tidligere partileder Anne Enger på veggen, sa Slagsvold Vedum etter å ha blitt stemt frem som ny partileder.

Lanserte «kaffekopp-strategi»

Hedmarkingen hadde ingen motkandidater og han passet på å lansere sin egen såkalte «kaffekopp-strategi».

– Hvis du er uenig med noen om noe med noen, ta en kaffekopp. Da kan vi få mange nye ideer og saker inn i partiet. Det er få steder jeg får så stor tillit som med kaffekoppen.

Den tidligere statsråden og nåværende storingsrepresentanten har en krevende jobb foran seg. Uansett om Ola Borten Moe eller Anne Beathe Tvinnereim vinner kampvoteringen om vervet som første nestleder, vil et stort mindretall føle seg som tapere etter det ekstraordinære landsmøtet i Lillestrøm.

Allerede kort tid etter at Liv Signe Navarsete varslet sin avgang i midten av januar, ble Vedum nevnt som en mulig etterfølger. Da stortingsrepresentant Marit Arnstad fra Nord-Trøndelag gjorde det klart at hun ikke var aktuell som leder, seilte Vedum opp som en soleklar favoritt.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Lanserer "kaffekoppstrategien"

Med denne kaffekoppen skal Trygve samle Senterpartiet.

Foto: Siv Sandvik

Nå blir det opp til 35-åringen med den karakteristiske latteren å samle partiet.

Han vet godt at ingenting er så samlende som en felles fiende. Og den fienden heter Høyre/Frp-regjeringen.

Den tidligere landbruksministeren frykter at hans etterfølger, Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug, vil rasere norsk landbruk.

Dersom regjeringen kommer i konflikt med bøndene under landbruksoppgjøret til våren, kan Senterpartiet få en ny giv. Den varslede kommunereformen kan også virke mobiliserende, både internt i partiet og blant velgerne.

AKTUELT NÅ