– Stresser uten nett i ferien

To av tre nordmenn blir stresset hvis de ikke har tilgang til internett i ferien, viser en undersøkelse.

Internett på ferie

Nordmenn blir stresset av å være offline i ferien, viser en undersøkelse.

Foto: Illustrasjonsfoto: Sigrid Olsson / Sigrid Olsson / ZenShui

Undersøkelsen som er gjort blant 1000 personer, er utført på oppdrag for internettleverandøren Nextgentel av United Minds.

Selv om sommerferien er ment for avslapning, enten det er på charterferie, hytta eller på sjøen, blir Ola Nordmann rastløs om han ikke får sjekket Facebook, lest mail eller skummet nettavisene.

– Medievaner i endring

Etter hvert som internett på mobiltelefon har slått om seg, har nettet blitt mer og mer tilgjengelig selv om man ikke har en datamaskin med seg under strandparasollen.

I undersøkelsen har de spurte blitt bedt om å ta stilling til hva som er mest stressende: Å ikke ha tilgang til internett og mobil, eller å alltid ha tilgang til internett og mobil på ferie.

60,7 prosent oppgir at de blir stresset av å være frakoblet på ferie, mens de resterende 39,7 prosentene oppgir at de derimot blir stresset av å alltid ha nett og mobiltilgang.

– For noen år siden ble vi stresset av å være for tilgjengelig. Nå sier to av tre nordmenn at de blir stresset av ikke å ha tilgang på internett i ferien. I et slikt perspektiv er det ikke så overraskende at stadig fler finner roen når de er på internett, sier Morten Ågnes, direktør for marked og informasjon i NextGenTel AS i en pressemelding.

Selv om mangelen på nett kan bli stressende, er det ikke internett som er den beste medisinen for å slappe av, viser undersøkelsen.

Fortsatt er det klassikerne solbading (72 prosent), vindrikking (68,9) og boklesing (64,2 prosent) som gjør at vi finner roen.

Feriehilsen på SMS

I undersøkelsen har også respondentene blitt spurt om hvordan de holder kontakten med venner og familie når de er på ferie.

Andelen som sender feriehilsener via tekstmeldinger er klart høyest med 83,3 prosent. 63,2 prosent kommuniserer via telefon, mens 41,2 prosent sender e-post.

Kun tre av ti oppgir at de sender tradisjonelle postkort i ferien, noe Nextgentel forklarer med at det er enklere å sende e-post enn å kjøpe kort, frimerker og finne en postkasse.

I en undersøkelse Opinion har utført for Posten, gis det derimot inntrykk av at prospektkort med feriemotiv fortsatt står sterkt blant ferierende nordmenn.

Ifølge Postens store sommerundersøkelse oppgir seks av ti at de kommer til å sende postkort fra sommerferien i år.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger