– Stoltenberg sviktet Storberget

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen har endret syn på justisministerens håndtering av hijab-saken. Han mener Knut Storberget ble sviktet av statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Carl I. Hagen
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Hagen mener regjeringen har gjennomført en dekkoperasjon, der velgerne ble ført bak lyset for at Stoltenberg skulle gå klar av kritikk.

– Det er trist at de tre partilederne i regjeringen sviktet Knut Storberget og lot ham ta all skyld for noe de alle sammen hadde ansvaret for, sier Hagen til NTB.

Han reagerer kraftig på VGs avsløringer av et notat fra regjeringskonferansen 29. januar. Notatet viser at regjeringen samlet åpnet for å endre politiets uniformsreglement.

– Storberget har fått mye kjeft og kritikk for dårlig politisk håndverk. Nå viser det seg at han hadde regjeringen i ryggen. Dette endrer vårt syn på Knut Storbergets håndtering av saken og også statsministerens, sier Hagen.

Pinlig for regjeringen

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam sa tidligere i dag at det ikke er grunnlag for VGs konklusjon om at en samlet regjering gikk inn for å tillate bruk av hijab i politiet.

– Men regjeringens håndtering av saken gir opposisjonen all grunn til å fortsette kjøret mot regjeringen i denne saken. Man har ikke klart å legge den død på noen måte, sier Takvam.

LES OGSÅ: - Noe herk, sier Halvorsen

Video nsps_upload_2009_3_4_12_24_5_1123.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Giske tilbakeviser hijab-ja

Høyres Per-Kristian Foss støtter Carl I. Hagen i at regjeringen burde tatt et kollektivt ansvar.

– Jeg synes det blir mer og mer pinlig for regjeringen. Man har latt justisministeren i stikken med å forsøke å bortforklare saken, når det faktisk er hele regjeringen som står bak standpunktet.
Det å la en statsråd stå frem og motsi seg selv synes jeg faktisk er noe regjeringen burde ta ansvar for samlet og ikke bare overlate til justisministeren, sier Foss til NRK.

LES OGSÅ: Storberget legger hijab-saken død

Tok ikke standpunkt

Knut Storberget er for tiden sykemeldt etter at han fikk et illebefinnende i sitt hjem i forrige uke.

LES OGSÅ: "Alt godt og takk! Knut"

Fungerende justisminister Trond Giske understreket på en pressekonferanse i formiddag at regjeringen aldri har sagt eksplisitt ja til bruk av hijab i politiet, og korrigerte dagens VG -oppslag.

– Jeg var også en del av regjeringsbehandlingen av denne saken og konklusjonen i regjeringen var at man åpnet for justeringer av uniformsreglementet for å ta religiøse hensyn. Men det ble ikke spesifikt tatt hensyn til hijab, sier Giske.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger