– Spesielt at tiltalte ikke viser tegn til følelser

Bistandsadvokat i en av Norges groveste overgrepssaker sier det er spesielt den tiltalte ikke viser noen tegn til følelser når han beskriver overgrepene på sønnen.

Bistandsadvokat

GROV VOLDEKT: Linn Anett Borge Doornich er bistandsadvokat for den misbrukte sønnen til 32-åringen. Hun beskriver overgrepet som en grov voldtekt.

Foto: Emrah Senel / NRK

Drammensmannen (32) forklarte torsdag at han fikk interesse for mindreårige jenter i begynnelsen av 20-årene, og at denne interessen økte etter at han ble kjent med en av de andre tiltalte, en 34 år gammel mann fra Solør i Hedmark. Det ble opptakten til det første overgrepet 32-åringen gjorde på sin to måneder gamle sønn.

Linn Anett Borge Doornich er bistandsadvokat for den misbrukte sønnen til 32-åringen. Hun reagerer på at den tiltalte mannen er rolig og kald når han kommer med svært intime beskrivelser om overgrepene på sønnen.

– Det er et overgrep som er begått av en nær omsorgsperson. Det er en voldtekt, og det er veldig grovt. Jeg synes det er spesielt å se den tiltalte snakke om så grove forhold, uten å vise noen tegn til følelser rundt det, sier hun til NRK.

Hevder han sto i gjeld til en annen pedofil

SE VIDEO: En av de tiltalte i overgrepssaken i Drammen hevder han aldri hadde voldtatt sin to måneder gamle sønn sin, dersom ikke en av de medtiltalte hadde bedt ham om det.

Grove overgrep mot spedbarn

Forrige uke startet den omfattende overgrepssaken i Drammen tingrett, og saken fortsatte torsdag. De fem personene er tiltalt for blant annet grove overgrep mot spedbarn ned til tomånedersalderen. Overgrepene ble også filmet og distribuert.

Foruten den 32 år gamle drammensmannen og hans 34 år gamle tidligere kamerat fra Solør, sitter en 23 år gammel kvinne fra Kongsberg, en 27 år gammel mann fra Oslo og en 43 år gammel kvinne fra Hønefoss på tiltalebenken.

32-åringen erkjenner forholdet, men fra vitneboksen forklarte den tiltalte barnefaren at han følte han skylte den medtiltalte 34-åringen noe og utførte overgrepet etter «gjentakende masing». 32-åringen sier han sto i gjeld til 34-åringen, fordi hans daværende kamerat hadde gitt han store mengder overgrepsmateriale. «Helt feil», mener 34-åringen.

– Det har jeg ikke gjort. Han var knøttliten, et spedbarn. Jeg har ikke oppfordret ham eller spurt om jeg kan få noe der han forgriper seg på sønnen sin. Han legger stort sett skylda på alle andre i denne saken, sa 34-åringen i retten.

Drammen Tinghus

TILTALT FOR OVERGREP: I alt ni forsvarere er oppnevnt i den omfattende overgrepssaken.

Foto: Emrah Senel / NRK

Filmet overgrepet på sønnen

Beslaglagte videoer som blir lagt frem for retten denne uken er en sentral del av etterforskningsmaterialet i den svært alvorlige saken. Drammensmannen skal ha filmet at han voldtok sin to måneder gamle sønn. Etterpå sendte han videoen til en av de medtiltalte.

– Det er en person som fysisk har utført overgrepet, og påtalemyndigheten mener at en annen person har medvirket til at overgrepet ble begått, sier statsadvokat Kristin Røhne til NRK.

Etter det NRK kjenner til, mener de sakkyndige at fire av fem tiltalte er pedofile.

Titltat mann 32
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt kvinne 23
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt mann 34
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt kvinne 43
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Tiltalt mann 28
Foto: Marco Vaglieri / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger