– Troverdigheten til SOS Rasisme svekkes

Flere av de sentrale medlemmene i SOS Rasisme er også medlemmer av kommunistgruppen Tjen Folket. – Det er uheldig, mener Frank Aarebrot.

SOS Rasisme, landsstyret

Flere av SOS Rasismes sentrale medlemmer skal også være medlemmer av kommunistgruppen Tjen Folket. Blant dem er, ifølge Dagbladet, leder Trond Thorbjørnsen, vara i arbeidsutvalget Henrik Ormåsen, hovedkasserer Kjell G. Larsen, landsstyremedlem Kenneth Fuglemsmo, 2. vara Jan Erik Skretteberg, leder i Lier lokallag Håkon Bjørgo, Bård Eskild Frantzen, vara i landsstyret Jon Trygve Bergsåker og styremedlem Bjarne Stokke.

Foto: SOS Rasisme

– Jeg er medlem av Tjen Folket, men jeg kommer ikke til å snakke om andre medlemsskap enn mitt eget, sier Kjell Gunnar Larsen.

Han har en rekke lederverv i SOS Rasisme, og er på samme tid styremedlem i Tjen Folket.

Ifølge Dagbladet er minst 9 sentrale medlemmer i SOS Rasisme også medlemmer av kommunistgruppen Tjen Folket, som på sin hjemmeside går inn for væpnet revolusjon i Norge.

– Har lykkes i å infiltrere SOS Rasisme

Også leder i SOS RASISME Trond Thorbjørnsen er medlem i Tjen Folket, men NRK har ikke lykkes med å få noen kommentar fra ham.

– Jeg tenker at de har plukket ut SOS Rasisme, også har de lykkes i å infiltrere organisasjonen, sier professor i sammenlignende politikk, Frank Aarebrot.

Aarebrot mener troverdigheten til organisasjonen vil bli svekket av avsløringene.

– Merker det ikke

Landsstyrerepresentant Monica Hauge Skaten (Ap) fra Hordaland sier til Dagbladet at man ikke merker noe til at mange er med i Tjen Folket.

– Vi snakker ikke partipolitikk i SOS Rasisme, sier hun.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger