NRK Meny
Normal

– Sms-en er ikke død

Mange tror kanskje sms-en og mms-en ligger på sykeleie, slått ut av apper som Snapchat, Viber eller chat'en på Facebook, men det er ikke tilfelle. I Norge har sms-trafikken igjen slått alle rekorder.

Michelle Obama blir phubbet, phubbing

Mange gjør som David Cameron, Helle Thorning-Schmidt og Barack Obama under Nelson Mandelas minnemarkering – de tar selfie med telefonen.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Når vi skal takke for sist, takk for gaven, ønske noen godt nyttår eller avtale møtested. Mange av oss griper til telefonen og taster inn en kort beskjed. Og fremdeles sendes den ofte som en sms, viser tall fra de to største mobiloperatørene i Norge.

– Sms-en har fått nytt liv. Vi ser at folk bruker apper og andre muligheter, men de har ikke forlatt sms-en, sier pressetalskvinne Kristine Meek i Telenor.

Hun forteller at telegigantens kunder kommer til å sende intet mindre enn fem milliarder tekstmeldinger inne året er over.

Bedriftsbruken øker

Kristine Meek Leder for eksternkommunikasjon Telenor

Kristine Meek i Telenor

Foto: Telenor

– Vi ser at det er stadig flere bedrifter som bruker tjenesten. Tannlegen og frisøren sender sms og restauranter bekrefter bordbestillinger vis sms, sier Meek.

Selv om neste tre av fire kunder hos Telenor har en smarttelefon og altså kan bruke andre tjenester til å sende beskjeder, fortsetter mange å sende meldinger via sms.

Hos konkurrenten NetCom har økningen i mms-bruken vært på 21 prosent, mens kundene der har sendt like mange sms-er som i fjor.

– Yngre bruker apper

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen i NetCom

Foto: Netcom

– De nye smarttelefonen har gjort det veldig enkelt å sende bilder, det forklarer nok noe av økningen, sier Netcoms pressetalskvinne Ellen C. Scheen. Med et smil sier hun at rykene om sms-ens død nok har vært sterkt overdrevet.

Hun har inntrykk av at de eldre og de yngre kundene bruker telefonen på forskjellige måter.

– De yngre bruker nok mer apper, mens de eldre heller bruker mms og sms. Men det de har felles er at vi i mye større grad enn før bruker telefonen til å holde kontakten med venner og familie, sier hun til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger