– Skjønner nesten den svenske tullingen

Frp-lokalpolitiker Claus Forberg fra Kragerø sier han kan forstå den svenske 21-åringen som onsdag drepte en lærer og en 17-åring med sverd.

Claus Forberg forstår drapsmannen i Sverige

HAR FORSTÅELSE: Claus Forberg sitter i styret til Kragerø Frp. På Facebook viser han forståelse for 21-åringen som gjennomførte rasismedrapene på en skole i Sverige.

Foto: Privat

På den lukkede Facebook-siden «Stopp den ekstreme masseinnvandringen» skriver Forberg at han «nesten sjønner den svenske tullingen som gikk løs på skolen med sverd.»

Onsdag tok en maskert, svensk 21-åring seg inn på Kronan skole i Trollhättan i Sverige og drepte en lærer og en elev med et sverd. Politiet i Sverige sier drapet var rasistisk motivert.

– Forstår avmaktsfølelsen

Forberg sitter i styret til Kragerø Frp og ble valgt inn som vararepresentant i Kragerø kommunestyre og i kontrollutvalget etter høstens valg. Han sier at han har forståelse for avmaktsfølelsen som kan ha ført til skoledrapene.

gjerningsmann sverige

MASKERT: Ikledd en maske og med sverd tok den 21-årige svensken seg inn på en skole i Sverige.

Foto: Skjermdump

– Det er politikken som føres i Norge og Sverige, der man er ettergivende overfor muslimer i Norge, som tilrettelegger for slike handlinger. Muslimene er i ferd med å forandre det norske samfunnet, sier Forberg.

Uttalelsen på Facebook var «en utblåsning».

– Kan ikke ta fra meg tankene

– I fantasien kan man vri hodet av alle og enhver. På Facebook kan jeg skrive hva jeg vil, og tankene mine kan ingen ta fra meg.

Claus Forberg skjønner sverdmannen

PÅ FACEBOOK: Claus Forberg publiserte dette på den lukkede gruppen «Stopp den ekstreme masseinnvandringen».

Foto: Faksimile: Facebook

– Du er folkevalgt politiker. Kan du forstå at noen kan reagere på slike uttalelser fra en person med et offentlig verv?

– Nei. Det er mine handlinger som har noe å si, ikke hva jeg tenker.

Han sier han også «skjønner» terroristen bak 22. juli-drapene Anders Behring Breivik, men sier samtidig at Breivik var «sinnssyk».

– Uakseptabelt

Lokallagsleder i Kragerø Frp, Torleif Fluer Vikre, reagerer sterkt på Forbergs uttalelser.

– Det er en helt uakseptabel uttalelse.

Torleif Fluer Vikre (FrP)

REAGERER: Lokallagsleder i Frp, Torleif Fluer Vikre.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Dette må vi ta opp på neste styremøte om en uke eller to. Jeg synes personlig at det er uakseptabelt å relatere kriminelle handlinger til norsk politikk.

– Er disse uttalelsene noe Frp kan stå inne for?

– På ingen måte.

Kan få konsekvenser

– Vil dette få noen konsekvenser for Forberg?

– Det er opplagt at denne typen uttalelser ikke er et godt kort for å få fortsette i styret, men det avgjøres på årsmøtet. Han bør ha en meget god forklaring for å komme ut av dette uten en alvorlig skrape.

NRK har vært i kontakt med Frp sentralt, som henviser til lokallaget og ikke ønsker å kommentere saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger