NRK Meny
Normal

– Sjokkert over Løberg-saken

Avsløringen av Liv Løbergs CV-juks tyder på fullstendig sviktende rutiner hos arbeidsgiver, mener flere politikere NRK har snakket med.

Dagfinn Høybråten, Liv Løberg og Sonja Sjøli

KrF-leder Dagfinn Høybråten (t.v.) og Høyres Sonja Sjøli er sjokkert over Liv Løbergs CV-juks.

Foto: (Montasje) / Scanpix

Avsløringen av Administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor Liv Løbergs forfalsking av CV og studiebevis sender sjokkbølger inn i det politiske miljøet.

En lamslått Helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen varslet full opprydning i etaten tidligere i dag.

– Tragisk og uakseptabelt

KrF-leder Dagfinn Høybråten er opprørt over skandalen:

– Det er en tragisk og uakseptabel sak. De som skal kontrollere folks papirer må selvfølgelig ha sine egne papirer i orden, sier Høybråten til NRK.

Løberg var leder for en etat som har som oppgave å sjekke at helsepersonell har studiebevis og autorisasjoner i orden. Nå er hun avslørt for å nettopp ikke ha dette selv.

Dagfinn Høybråten forventer nå at det ryddes opp.

– Kombinasjonen av tillit og kontroll har ikke vært riktig. Det har gitt dette resultatet. Nå er det helseministerens ansvar å sørge for at systemer og rutiner blir gjennomgått, sier Høybråten.

– Stort tillitsbrudd

Høyres Sonja Sjøli i Stortingets helse- og omsorgskomite slutter seg til KrF-lederens kritikk.

– Jeg reagerer med vantro på at en person i en så ansvarsfull stilling har opptrådt på denne måten. Det er et stort tillitsbrudd ettersom hun satt i en veldig betrodd stilling, sier Sjøli.

Hun synes det er spesielt alvorlig at en person som hadde ansvar for å godkjenne helsepersonell er tatt for denne typen juks.

– Det er bra at det nå blir en grundig gjennomgang av de sakene hun har hatt med å gjøre, sier Sjøli som er overrasket over at Løberg kunne holde dette skjult over så lang tid.

– Det viser jo også at det er sviktende rutiner fra arbeidsgivers side, sier Sjøli.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger