NRK Meny
Normal

– Ser konturene av en løsning

Knut Arild Hareide tror det blir en sen kveld og kanskje natt på forhandlerne. Nå sitter de inne til et svært viktig møte.

Skei Grande og Hareide

VIKTIG MØTE: Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide i nye budsjettmøter

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det gjenstår noe for å få til en løsning, men samtidig så ser vi og konturene av noe vi kan være med på for å få til en enighet, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han gikk inn til forhandlingsrommet for kort tid siden.

Han føler at partene har kommet langt på møtene og at dermed en løsning kan komme før fristen i morgen kl. 18.

– Vi har kommet langt, ikke minst på den sosiale profilen som har vært veldig viktig for oss. Sikre en helhet for distriktet er også kjempeviktig for KrF.

KrF-lederen tok seg en løpetur på mølla tidligere i ettermiddag, men kjenner på slitasjen etter 16 dager med forhandlinger.

– Jeg tror vi er klare for å bli ferdig, vi har jobbet lenge og godt. Det er ingen overraskelse det vi kommer med nå, sier Hareide.

– En god liste

Bensin- og drivstoffavgiften har vært omtalt i dag, der Venstre skal ha gått med på å ikke foreta en prisjustering. Men det var en ordknapp partileder Trine Skei Grande på vei inn til møtet.

– Vi har vært veldig klare på våre prioriteringer, og gruppa mi har vært veldig klar, sier Grande.

Hun ville ikke si noe om hva som står på Venstres seneste kravliste.

– Jeg vil ikke si hva som var på den lista, men det er en god liste, sier hun.

– Trenger mye tid sammen

– Mange ting må falle på plass. Vi har lagt frem et godt tilbud, så får vi se hvor vi ender opp til slutt. Det er mange områder det forhandles om. Jeg har håp om at vi begynner å se sluttstreken, sier Harald T. Nevsik, parlamentarisk leder i Frp.

Regjeringspartiene og KrF og Venstre kommer stadig nærmere målet, men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål og fristen fredag klokken 18 nærmer seg stadig. Er ikke de fire partiene ferdige innen den fristen må finansdebatten i neste uke skyves fremover og skal det være håp om å bli ferdige i morgen må nok problemsakene på bordet i kveld.

– Vi kan bli sittende relativt lenge. Det kan bli behov for pauser, men vi trenger en del tid sammen, sier Hareide.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger