– Scheel-utvalgets forslag vil føre til ny skattereform

Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam tror forslagene til Scheel-utvalget om å øke skatten på eiendom ikke vil falle i smak hos regjeringen.

Magnus Takkvam om skatteforslag

– Det er opplagt mye krutt i dette forslaget, tror Magnus Takvam.

Klokken ti idag vil Scheel-utvalget legge frem deres forslag til skatteendringer.

Utvalget vil trolig anbefale kraftige kutt i selskaps- og inntektsskatten på den ene siden, og reduserte fradrag og økt skatt på bolig, hytte og hybelutleie på den andre.

Disse endringene vil ikke være populære for den blå regjeringen.

– Alle skjønner det at med en Høyre- og Frp-regjering, er det å foreslå og beholde formueskatten, og innføre mer beskatning av bolig fritidsboliger, kontroversielt, sier politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam.

Les også: Derfor tør ikke rikspolitikerne skatte boligen din

Ny skattereform

Han tror forslagene kommer til å føre til en ny skattereform de kommende årene.

– Det som kommer til å skje nå tror jeg er at det blir en høringsrunde med forslaget også tror jeg regjeringen vil peke på at det er behov for ytterlige utredninger av boligskatten, tror Takvam.

– Man kan ikke med sikkerhet si hva som blir effekten av boligmarkedet eventuelt av den typen radikale forslag. Så dette er bare det første skrittet på veien mot muligens konturene av en ny skattereform, sier Takvam.

– Kommer mange av forslagene til å havne i skuffen?

– Det gjenstår å se, men å foreslå en radikal omlegging av eiendomsskatten i Norge har alltid vært kontroversielt. Å eie egen bolig har en egen status her i landet, derfor er det ikke sikkert at dette blir godt motatt.

Klokken 10 får finansminister Siv Jensen rapporten fra Scheel-utvalget i hånden.

Les også: Oslo kan få eiendomsskatt

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger