Hopp til innhold

– Sandberg bør slutte å lytte til terroristene for å forstå islam

Thorbjørn Jagland lurer på om nestleder i Frp, Per Sandberg, i det hele tatt er klar over hva han sier etter å ha lest Sandberg-kronikk på NRK.

Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland overrekker Malala Yousafzai Fredsprismedaljen og diplomet.

Thorbjørn Jagland mener Per Sandberg skyter skivebom når han angriper islam.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Per Sandberg

Per Sandberg mener folket blir servert regelrette bløffer om islam av politikere.

Foto: NRK

«Ingen voldelig ideologi vokser raskere i verden enn islam».

Det skriver Frps nestleder Per Sandberg i en kronikk på NRK Ytring. Han skriver videre at det er meningsløst å frikoble islam fra vold.

Sandberg fortsetter:

«Hvordan ser man for seg en slik frikobling? Når Torbjørn Jagland sier «Hvorfor skal vi godta at en muslim som utesteder dødsdom i Guds navn handler i samsvar med Koranen?» (Facebook 24.februar i år), er det like meningsløst. Det samme gjelder Hadia Tajiks oppfordring om å gi de unge en koran for å bekjempe voldelig islamsk ekstremisme. Hvorfor serveres folket slike regelrette bløffer?»

– De aller fleste har en sterk humanistisk innstilling

Kronikken har fått Europarådets generalsekretær og leder for Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, til å reagere.

– Sandberg hevder at det er noe med selve islam som fører til at muslimer begår terror. Det er altså ikke menneskene bak det er noe galt med. Før Sandberg fortsetter sitt spesielle «korstog» bør han tenke på følgende: Det finnes rundt en og en halv millarder som regner seg som muslimer, religionen Sandberg mener han er eskpert på. De aller fleste av disse er svært fredelige mennesker og har en sterk humanistisk innstilling, sier Jagland i en e-post til NRK.

Han peker på at Jordan, med en hovedsaklig muslimsk befolkning, huser flere hundre tusen flyktninger på grunn av urolighetene i Syria.

Jagland peker også på at vårt allierte NATO-land Tyrkia også har tatt imot flere hundre tusen flyktninger.

Flere muslimske fredsprisvinnere

– Og Sandberg og hans geberder bekymrer seg om noen tusen i verdens rikeste land.

I tillegg påpeker Jagland at fredsprisvinnerne Malala Yusefzai og Shirin Ebadi begge er troende muslimer, at islam er nest største religion i India og at Indonesia er verdens største «muslimske» land.

– Slik kan man fortsette. Er Sandberg i det hele tatt klar over hva han sier? Erna Solberg har vært fobilledlig klar: Vesten er ikke i krig med islam. Sandberg bør slutte å lytte til terroristene for å forstå islam. Det hjelper oss ikke å si at det er islam vi skal ta knekken på, det er de som misbruker islam vi skal bekjempe, sier Jagland.

AKTUELT NÅ