– Samarbeidet har skapt en slitasje internt

Ifølge Knut Arild Hareide har samarbeidsavtalen vært en blandet opplevelse for KrF. Under pressekonferansen mandag innrømmet Hareide at samarbeidet med regjeringen også har slitt på partiet.

Knut Arild Hareide

50 SAKER: Kjell Ingolf Ropstad, Knut Arild Hareide og Olaug Bollestad presenterte 50 saker under pressekonferansen, som KrF er ekstra stolt av å ha fått gjennomslag på.

Foto: Maren Ege Tjoflåt / NRK

– Jeg tror mange ser at vi har fått betydelige gjennomslag. Disse tror jeg den norske befolkningen er glad for vi har fått til. Samtidig er det med på å skape en viss slitasje internt når man skal ta ansvar og skal være med i et samarbeid, sier Knut Arild Hareide under KrF sin pressekonferanse.

Uenige med regjeringen

Han trekker frem blant annet landbruksoppgjøret og tvangssammenslåing som områder der KrF har vært uenige med regjeringen og som dermed har resultert i at KrF har stemt annerledes enn dem.

– Selv om vi har stemt imot tror jeg likevel mange tenker at vi hører til samarbeidsflaten, sier Hareide.

Vil unngå samarbeidsavtale

Han trekker også frem at KrF vil unngå en samarbeidsavtale i neste periode. Samtidig ønsker partiet å sitte i regjering, fordi de mener de dermed får større gjennomslagskraft. Om dette vil innebære en samarbeidsavtale, vil det sitte langt inne for partiet ifølge Hareide.

– Vi ønsker ikke en samarbeidsavtale i neste periode, sier Hareide.

Trakk frem 50 saker

Under mandagens pressekonferanse trakk KrF frem 50 saker som de spesielt var stolte av å ha fått til. Blant dem var K-en for kristendom som er tilbake i religionsfaget i skolen, kontantstøtte, menneskehandel og vold mot barn.

– Vi lar oss ikke kjøpe. Det viste vi forrige uke under landbruksoppgjøret, da vi sto fast på den lovnaden vi ga, sier Hareide.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger