NRK Meny
Normal

Øygard trekker seg ikke som ordfører i Vågå

Overgrepstiltalte Rune Øygard trekker seg ikke som ordfører i Vågå. Det bekrefter forsvarer Mette Yvonne Larsen og Vågå Ap overfor NRK. En løsning lokallaget drøfter er permisjon uten lønn.

Øygard

ÅPNET FOR Å TREKKE SEG: Lørdag åpnet Rune Øygard (bildet) for å trekke seg som ordfører, etter at han nektet for det samme dagen i forveien.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Vågå Arbeiderparti har heller ikke bedt Øygard om å gå, ifølge advokaten.

– Vågå Ap drøfter nå andre løsninger for Øygard, blant annet permisjon uten lønn, sier Larsen til NRK søndag kveld.

– Øygard sier at han har stor forståelse for at Vågå Ap må ta avstand fra ham akkurat nå, ifølge Larsen.

– Hvorfor trekker han seg ikke?

– Fordi han vil gjøre den vurderingen når saken er over. Han har en god dialog med sitt parti om andre løsninger, forklarer advokaten.

(Saken fortsetter under bildet)

Mette Yvonne Larsen

ANDRE LØSNINGER: – Vågå Ap drøfter nå andre løsninger for Øygard, blant annet permisjon uten lønn, sier Larsen til NRK søndag kveld.

Foto: NRK

Vågå Ap bekrefter

Leder for Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard, bekrefter at Øygard ikke vil trekke seg, etter å ha snakket med ham på telefon søndag kveld.

– Han står fast på at han ikke vil gå fra vervet som ordfører, sier Langøygard til NRK.

Live Langøygard, leder i Vågå Ap

BEKREFTER: Leder for Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard, bekrefter at Øygard ikke vil trekke seg.

Foto: NRK

Vågå Arbeiderparti har innkalt til et hastemøte mandag, der tilliten til den tiltalte ordføreren skal vurderes. Møtet kan ende opp med at Øygard må gå av.

Bakgrunnen for møtet er rådet fra partiledelsen i Arbeiderpartiet om at Øygard ikke bør fortsette som ordfører i Vågå. Rådet kom fredag kveld, etter det som ble kjent i retten samme dag om kommunikasjonen mellom Øygard og jenta han er tiltalt for å ha forgrepet seg på seksuelt.

– Vi skal ha det møtet vi har sagt vi skal ha mandag kveld, der vi skal diskutere det klare rådet vi fikk fra partiledelsen fredag kveld, forklarer Langøygard.

Hun mener rådet er klart og sterkt, og sier at lokallaget skal behandle det på en ordentlig måte.

– Hvilken konklusjon vi kommer frem til, er helt uviss frem til vi har fått samlet oss og diskutert det, sier Langøygard.

Permisjon uten lønn

Lokalpartilederen bekrefter også å ha diskutert andre løsninger med Øygard enn at han fortsetter som ordfører.

– Jeg har diskutert det som har kommet frem i media fra advokate hans. Det er permisjon, eventuelt permisjon uten lønn, og om han ville trekke seg, sier hun.

– Hva er poenget med permisjon uten lønn?

– Det er vel forsåvidt noe han og advokaten har diskutert, som jeg har registrert i media. Hva han gjør med det, har jeg ikke klart for meg nå, forklarer Langøygard, som ikke vil kommentere om det er et godt forslag eller ikke.

«Har gjort vurderinger»

Lørdag åpnet Øygard for å trekke seg som ordfører, etter at han nektet for det samme dagen i forveien.

Advokat Larsen sa da at Øygard hadde gjort sine vurderinger rundt det å skulle fortsette som ordfører i Vågå:

– Han ser for seg at det kan bli vanskelig. Han er åpen for å ta den vurderingen, men han hadde ikke vært forberedt på å ta den nå i helgen, etter den tøffeste uken han noen gang hadde hatt, forklarte Larsen til NRK.

– Hvis det under møtet på mandag blir reist mistillit mot ham, hvordan forholder han seg til det?

– Det har vi ikke drøftet ennå, men det må han forholde seg til på en profesjonell måte. Han er politiker, og vet hvordan han skal håndtere det. Han har også en vurdering rundt om han skal trekke seg selv, men det har ikke vi konkludert med foreløpig, svarte advokaten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger