NRK Meny
Normal

– Ringnes-ansatt pågrepet i korrupsjonssak

En ansatt i Ringnes bryggeri er pågrepet og mistenkt for korrupsjon og momsbedrageri. Bedriften har bistått politiet, men den ansatte erkjenner ikke straffskyld.

Fengslingsmøtet i Oslo tingrett, dommer Tor Sandsbraaten og statsadvokat i Økokrim Trude Stanghelle

FENGSLINGSMØTE: Førstestatsadvokat i Økokrim Trude Stanghelle vil ha to korrupsjonsmistenkte menn i 50-årene varetektsfengslet i fire uker. Dommer i det lukkede fengslingsmøtet er Tor Sandsbraaten.

Onsdag ble fem personer pågrepet i en politiaksjon. De er mistenkt for grov korrupsjon og momsbedrageri. To av de fem pågrepne fremstilles for fengsling i Oslo tingrett fredag.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Ringnes bistod politiet

Førstestatsadvokat i Økokrim Trude Stanghelle

VIL HA FENGSLING: Førstestatsadvokat i Økokrim Trude Stanghelle mener det er grunn til å mistenke minst to personer for grov korrupsjon og momsbedrageri.

En av dem som fremstilles for fengsling, en mann født i 1959, er ansatt i Ringnes, får NRK bekreftet.

– Vi har stilt opp med det politiet har ønsket. Av hensyn til etterforskningen henviser jeg til politiet for videre uttalelser, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til NRK.

Mannen i 50-årene nekter for å ha gjort noe galt.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Utover det kan jeg ikke kommentere saken fordi dokumentene er klausulert, sier mannens forsvarer Christine Hamborgstrøm til NRK.

Forsvarsadvokat Øyvind Bergøy Pedersen

FORSVARER MISTENKT: Den norsk-pakistanske mannen skal ha sittet i avhør i nesten 20 timer siden han ble pågrepet onsdag morgen, han skal ha svart på alle spørsmål, sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen til NRK.

Razziaen onsdag morgen var en koordinert aksjon mellom spanere fra Oslo politidistrikt, Økokrim og Skatt Øst. Politiet pågrep de fem mistenkte på ulike adresser.

Lukkede dører

I fengslingsmøtet i Oslo tingrett ble det begjært lukkede dører av hensyn til etterforskningen, noe politiet fikk medhold i.

Den andre av dem som fremstilles for fengsling, en mann født i 1961, er en norskpakistaner som har drevet flere restauranter og utesteder i Oslo i en årrekke.

Politiet begjærer fire uker varetektsfengsling for norskpakistaneren.

– Vedkommende er siktet for grov korrupsjon, opplyser politiadvokat i Økokrim Trude Stanghelle.

Millioninntekter og underskudd

Ifølge bedriftsregisteret står norskpakistaneren oppført som deleier i tre selskaper. Ifølge en årsrapport datert 10. april i år hadde det ene selskapet driftsinntekter på 9,3 millioner kroner. Resultatet endte likevel på 320.000 i underskudd.

Et annen firma han er daglig leder for omsatte i 2012 for 5,1 millioner kroner, men endte med 889.000 i underskudd.

Mannen har ifølge VG tidligere vært dømt for hvitvasking, trygdebedrageri og økonomisk utroskap. VG hevder også at han har vært ilagt en fem års karantene mot å drive serveringssteder.

Fra han ble pågrepet onsdag morgen har han sittet nesten 20 timer i avhør.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier norskpakistanerens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til NRK og fortsetter:

– Min klien har stilt til avhør fra første sekund, uten innsyn i saken. Han har svart på samtlige spørsmål og sittet 17-18 timer i avhør. Han er innstilt på å komme til bunns i dette og samarbeide med politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger