– Norwegian er i krise

Ledelsen i Norwegian har på nytt bedt om et møte med de streikende pilotene. Men det blir blankt avslått. – Et spill for galleriet, mener Parat.

Norwegian-fly i halvmørke på Gardermoen

17 avganger med Norwegian er kansellert tirsdag som en følge av streiken blant selskapets piloter. Fra onsdag streiker 650 piloter, noe som vil føre til at langt flere fly blir stående på bakken.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

En dag før streiken i Norwegian nærmest tidobles i antall, er det lite som tyder på en rask avklaring av konflikten i selskapet.

Svært mange fly vil bli stående på bakken, når 650 av de skandinaviske pilotene ikke møter på jobb som vanlig onsdag.

Lasse Sandaker-Nielsen

- Ledelsen i Norwegian har tatt initiativ til nye samtaler med pilotene, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Foto: Norwegian

Ledelsen i selskapet har igjen tatt initiativ til nye samtaler, opplyser Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Han ønsker imidlertid ikke å gi noen detaljer om hva som står på dagsordenen for møtet.

Selskapet er i krise, og ledelsen forsøker å gjenoppta dialogen med Parat/Norwegian pilotforening for å unngå at passasjerene våre skal bli ytterligere påvirket, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.no.

Men selskapets ønske om nye samtaler med pilotene faller på stengrunn i pilotforeningen og Parat.

– Oppfattes som et spill for galleriet

Fagforeningen er ikke interessert i nye drøftinger, men vil kun sette seg til forhandlinger hvis temaet er tariffavtalen, etter det NRK forstår.

Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, sier at Norwegian-ledelsen vet hvilke nummer de skal ringe dersom de er interessert i reelle forhandlinger.

– Dette oppleves kun som et spill for galleriet. Vi møter hvor som helst og når som helst for å diskutere realitetene i en tariffavtale, sier Sigmundstad.

Kanselleringer for Norwegian ved Trondheim lufthavn Værnes grunnet pilotstreik

På Trondheim lufthavn Værnes er det tirsdag kansellerte flyavganger på grunn av pilotstreiken.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

750 kabinansatte organisert i Parat vurderer sympatistreik med pilotene, og NHO Luftfart skal onsdag møte YS/Parat til forhandlingsmøte.

17 flyavganger kansellert tirsdag

Streiken har allerede kostet Norwegian dyrt. Tirsdag formiddag var 17 flygninger kansellert, og de to siste dagene har selskapet falt på børsen.

NRK har bedt om å få tall på hva streiken koster selskapet, men har foreløpig ikke fått det.

Men aksjonærene i selskapet betaler allerede dyrt.

Selskapet har tapt nesten 12 prosent av sin markedsverdi den siste uka, viser tall fra Oslo Børs.

Ifølge Dagens Næringsliv har analytikere allerede regnet seg fram til at Norwegian kan få et driftsunderskudd på rundt en halv milliard kroner i årets første kvartal, fordi det er store sesongmessige svingninger i flybransjen.

En streik kan i tillegg føre til at kontantbeholdningen krymper.

En opptrapping av streiken kan skape en alvorlig finansiell situasjon for Norwegian, sier analytiker Kenneth Sivertsen i SEB til avisa.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger