Hopp til innhold

– Norwegian ble nektet ny flytillatelse i USA

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Selskapet er ikke avhengig av denne tillatelsen for å fly til og fra USA.

Norwegian

NEKTES: Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Arkivbilde.

Foto: Jon Olav Nesvold, Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Nyhetsbyrået melder at Norwegian ikke får noen ny midlertidig flytillatelse i USA. Det skal være det amerikanske samferdselsdepartementet som stadfester dette, melder Dow Jones, ifølge E24.

Norwegian har søkt myndighetene i USA om en permanent flytillatelse, for sitt irske datterselskap Norwegian Air International i over to og et halvt år.

Det var ventet at det vil komme en avklaring på saken, men opplysningene fra Dow Jones peker på at flyselskapet har fått avslått en ny midlertidig lisens.

Noe av grunnen til at saken har dratt ut er iherdig argumentasjon fra konkurrenter og fagforeninger på begge sider av Atlanteren, som mener at Norwegian vil bruke mannskap fra lavkostland og dermed uthule eksisterende rettigheter.

Norwegian bekrefter

Norwegian bekrefter at det amerikanske samferdselsdepartementet «har besluttet å fortsette behandlingen av søknaden til Norwegians britiske datterselskap om å fly til USA».

– Dagens beslutning innebærer at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK, heter det i en pressemelding fra flyselskapet sent torsdag kveld

Ifølge pressemeldingen vil tillatelsen være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. Departementet har ikke innvilget søknaden om midlertidig tillatelse, skriver flyselskapet videre.

Norwegian forventer at amerikanske myndigheter følger Open Skies-avtalen mellom Europa og USA og godkjenner søknaden.

Clinton advarte mot Norwegian-lisens

I mai ble det kjent at Hillary Clinton har bedt Barack Obama nekte Norwegian flytillatelse i USA. Hun er en mange kritikere av Norwegians forsøk på å få tillatelse til å fly til og fra USA.

Norwegian Air International (NAI) flyr nå på morselskapets lisens. Fagforeninger både i Europa og USA har protestert mot etableringen av datterselskapet.

Søknaden fra datterselskapet om en permanent flytillatelse, en såkalt «foreign air carrier permit», ble sendt inn i desember 2013.

Normalt tar det et par måneder å få svar på en sånn søknad, men Norwegian har altså ventet i over to og et halvt år.

41 ruter mellom USA og Europa

I april var en representant for det amerikanske samferdselsdepartementet i Oslo for å møte Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Etter dette møtet sa Kjos at han var fornøyd med møtet.

Samtidig fortsetter Norwegians internasjonale ekspansjon. Fra desember vil Norwegian fly to ukentlige avganger mellom Sør-Florida og øya som tilhører den franske delen av Karibia.

På grunn av stor etterspørsel forrige vintersesong vil Norwegian tilby fire ukentlige avganger mellom New York og Guadeloupe. Det opplyste Norwegian i en pressemelding mandag.

Norwegian tilbyr nå 41 ruter mellom USA og Europa.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT