Hopp til innhold

– Norge er på manges «bucket-list»


Norge blir et stadig mer populært reisemål. Billige overnattingstilbud og vakker natur er blant det som lokker de unge turistene.

Flavia og Julia tar selfie

Julia Vianna (34) og Flavia Dotto (35) fra Brasil tar selfie ved Youngstorget i Oslo.

Foto: Ragnhild Ås Harbo

For Norge har blitt ganske «in», ifølge Innovasjon Norge.

I fjor kom det rekordmange 4.1 millioner turister til Norge, og mange av dem er unge. Det er en økning på 12 prosent fra 2015, og vi øker mest i Europa.

Lav kronekurs, billige flybilletter, rimelige overnattingsmuligheter og Instagram er med på å dra unge turister til Norge.

Instagram, lav kronekurs, billige flybilletter og rimelige overnattingsmuligheter gjør Norge til et av Europas mest populære reisemål i 2016, mener eksperter.

–Vi er på manges «bucket-list» Flere vil oppleve norsk natur, og byene våre. Spesielt Oslo som en yrende kulturby i Europa, forteller Bente Brattland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Onsdag skrev NRK at på ett år har antall kinesiske turister økt med ca. 78 prosent, viser tall for hotellovernattinger fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Litt av populariteten kan vi takke bildedelingstjenesten Instagram for mener sosiale medier-ekspert Hans-Petter Nygard-Hansen. Han mener sosiale medier kan spille en viktig rolle i valg av reisemål.

– Instagram kan bekrefte at det virkelig er så vakkert her som eventuelle reklamebilder viser, forteller Nygard-Hansen.

Flest unge kommer

Det er blant annet billige overnattingstilbud som lokker de unge turistene, mener Innovasjon Norge.

En halv million gjester brukte Airbnb i Norge i fjor og 24 prosent av disse er under 30 år. Gjennomsnittsalder er på 35 år, som er femten år yngre enn hos de kommersielle overnattingsstedene.

Roy Hansen Airbnb

Julia Vianna og Flavia Dotto planlegger utflukt sammen med Airbnb-verten Roy Johansen.

Foto: Ragnhild Ås Harbo

Airbnb-vert Roy Johansen tar cirka 1/3 del av prisen som hotellkjedene gjør i Oslo, og byr på lokalguiding og ekstra service. Det har ført til mange besøkende de siste to-tre årene.

– Skal jeg tippe så har jeg gjestet rundt 300 mennesker. Det er folk fra flere land i Sør-Amerika og stort sett hele Vest-Europa bortsett fra Luxemburg.

Bente Brattland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

– Norge er på manges bucket-liste, sier Bente Brattland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Foto: NRK

– Airbnb er et alternativt overnattingstilbud som gjør at turister kanskje bruker litt mindre penger på overnatting og mer på opplevelser. Det er en ting som de unge har tatt veldig mye til seg ser vi, sier Brattland Holm.

Fascinert av norsk natur

I Oslo møter NRK unge turister fra Danmark, Spania og Belgia som har latt seg fascinere av norsk natur.

– Norge har mye flott natur, så vi dro hit for å reise rundt og gå tur i fjellet på Hardangervidda, forteller belgiske Antes.

Kompisene Antes og Dris fra Beliga

Kompisene Antes og Dris fra Belgia skal gå tur i fjellet på Hardangervidda.

Foto: NRK

Han reiser sammen med kompisen Dris. De forteller at de har blitt inspirert av spektakulære naturbilder, da spesielt på bildedelingstjenesten Instagram.

– Det er en av grunnene til at vi kom hit, det var for å se naturen, forteller Antes.

AKTUELT NÅ