NRK Meny
Normal

– Nordmenn lar seg ikke skremme fra Hellas-ferie

Det er høyst usikkert hva som skjer med Hellas dersom landet ikke får tilført nye kriselån før juli. Men charteroperatørene melder om godt salg og ingen avbestillinger til tross for uroen.

Thassos, Golden Beach

Det blir etter alt å dømme langt fra tomme strender på de greske øyene i sommer. Charteroperatørene melder om svært godt salg. Bildet er tatt på Golden Beach, Thassos.

Foto: Per Westergård / Ving

Hellas statsminister Alexis Tsipras la søndag frem et nytt forslag som han håper vil få EU og IMF på gli, slik at de igjen åpner pengesekken.

Kaja Hegg

Kaja Hegg lar seg ikke skremme av uroen i Hellas. Hun er lei av dårlig vær og ser frem til solfylte uker i Hellas.

Foto: Johan B. Sættem

Uten nye lån innen utgangen av juni, risikerer Hellas å gå konkurs.

Men til tross for at det er høyst usikkert hva som skjer med Hellas og den greske økonomien i løpet av sommeren, booker nordmenn Hellas-ferier som aldri før, forteller charteroperatørene.

275.000 charterturister ventes å reise til Hellas i sommer. Det gjør landet til sommerens største charterdestinasjon. 4 av 10 som reiser på chartertur i sommer, velger gresk ferie.

– Heller været her hjemme som skremmer nordmenn

– Vi merker en enorm pågang til alle reisemål. Det virker mer som at det er været som skremmer nordmenn enn eventuell gresk uro, sier Tonje Fossum, kommunikasjonsdirektør i reiseselskapet Ving.

Hun råder dem som skal reise på tur til å ta med litt ekstra valuta på ferien.

– Ikke haugevis med kontanter, men jeg ville kanskje tatt med litt mer enn vanlig, og lagt det i en safe, og så betalt med kontanter der man kan det, sier Fossum.

Fra charteroperatøren Star Tour meldes det også om svært godt salg av feriereiser generelt, og spesielt godt til Hellas.

Tonje Fossum

- Vi får en del spørsmål om hva man skal ta med seg av kontanter, men ingen avbestiller feriereiser til Hellas, sier Tonje Fossum, kommunikasjonsdirektør i reiseselskapet Ving.

Foto: Ving

– På reisemålene merker man ingenting til det som omtales i mediene. Minibankene fungerer som normalt. Man kan gjerne ta med seg kontanter, men det er ingenting som vi mener man må gjøre, sier Mathias Bergendahl, Informasjonssjef Star Tour.

Begge charteroperatørene sier at de holder god kontakt med greske turistmyndigheter og norske myndigheter for å være oppdatert på eventuelle endringer i situasjonen.

– Tar med kontanter, pulverkaffe og knekkebrød

Kaja Hegg fra Oslo har planlagt årets Hellas-ferie lenge. Hun har ikke vurdert å avlyse turen.

Grekerne tar ut pengene fra banken, og det snakkes om en mulig bankkrise. Hvor redd er du for det?

– Jeg tar det så pass på alvor at jeg hører på rådene fra ekspertene på hva jeg bør gjøre og hva jeg ikke bør gjøre, så det vil jeg se på før jeg drar, sier Hegg, som snart reiser på årets sommerferie til en gresk øy.

Hun sier at det skal mye til for at hun avlyser årets Hellas-ferie.

– Jeg tar med kontanter, knekkebrød og pulverkaffe, og drar dit for å nyte solen og Hellas, sier Hegg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger