Hopp til innhold

– Noe er feil og noe gjør oss bekymret

Informasjonssjef i Telenor mener opplysningene fra Vimpelcom-varsleren er en blanding av spekulasjoner, påstander og alvorlig informasjon.

Telenor-sjef Baksaas

Telenor-sjef John Fredrik Baksaas skal ikke være tilgjengelig for intervju, men informasjonssjef Atle Lessum forteller at opplysningene fra varsleren bekymrer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Noe av informasjonen bærer preg av å være spekulasjoner og påstander som man kan føle ikke har noen annen hensikt enn å diskreditere Telenor. Noe virker å være av mer alvorlig karakter.

Det sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor. Han snakker på vegne av selskapet ettersom toppsjef John Fredrik Baksaas skal være utilgjengelig.

Lessum sier Telenor mottok det omfattende varslerbrevet fra Næringsdepartementet torsdag formiddag, og at mye av det som kommer frem var helt ukjent også for dem. Han vil ikke kommentere detaljene i brevet.

– Som minoritetseier i Vimpelcom kommer vi umiddelbart til å be om å få klarlagt ytterligere en del av den informasjonen som kommer frem her. Så ber vi om forståelse for at vi trenger litt tid på å gå igjennom innholdet fra perm til perm.

– Det bekymrer oss

– Virker informasjonen i brevet å være etterrettelig?

Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor

Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.

Foto: Telenor

– Det kan se ut som noe av det er feil, men noe av det gjør oss også bekymret. Vi trenger litt tid til å se grundig gjennom alt sammen.

– Er dette en person som har innsidekunnskap om saken?

– Det er vanskelig å si siden det både er kjent og ukjent informasjon, og påstander og spekulasjoner litt om hverandre. Det må jeg få lov til å komme tilbake til.

Behandler informasjonen med aktsomhet

Lessum sier han ikke er overrasket over at det kommer nye opplysninger i saken, men mener opplysningene må behandles med forsiktighet.

– At det er en anonym person som sender denne informasjonen, som inneholder påstander og spekulasjoner, gjør at vi er nødt til å vise aktsomhet i hvordan vi forholder oss til det.

Telenor og Vimpelcom skal være i løpende dialog, og redegjørelsen fra Vimpelcom vil komme raskt, sier Lessum.

– Det er innhold i dette materialet som vi ønsker å få større klarhet i. Vi ser at det er skrevet om påståtte betalinger utover det som vi allerede har vært klar over. Derfor vil vi be Vimpelcom om ytterligere forklaringer, og det vil skje raskt.

AKTUELT NÅ