NRK Meny
Normal

– Mistanken er «far fetched»

Kari Hilde French og advokat Hans Marius Graasvold har fått anbefalt fortgang i visumsøknadene sine, og håper å være på plass i Kinshasa så fort som mulig.

Advokaten til Joshua French, Hans Marius Graasvold, sier at de stiller seg uforstående til påstander om slåsskamp og uvennskap mellom Tjostolv Moland og Joshua French. – Vi som har vært i kontakt med dem løpende, vet at de ikke bare har vært svært gode venner, men også viktige støttespillere for hverandre, helt inntil det siste, sier han. Onsdag ble det klart at moren til Joshua French, Kari Hilde French, har søkt visum til Kongo, og planlegger å reise ned for å besøke sønnen.

VIDEO: Hans Marius Graasvold forteller at Joshua French stiller seg uforstående til mistankene som rettes mot ham.

NRK møtte French og Graasvold da de leverte inn visumsøknadene sine onsdag formiddag.

– Vi håper å være av gårde før utgangen av uka. Vi har fått det vi trenger. Vi har fått et brev fra UD som anbefaler fortgang, og så har vi fått en invitasjon fra Kinshasa. Så vi håper dette går raskt, sier Graasvold til NRK.

Kari Hilde French bekrefter at hun også har søkt visum, og at hun vil reise sammen med Graasvold.

– Det er helt naturlig, gitt den situasjonen hennes sønn er i nå. Hun vil følge ham opp på alle mulige måter. Han setter nok stor pris på at han får besøk av sin mor, og så håper jeg også at jeg kan bidra på best mulig måte i etterforskningen videre, sier Graasvold.

I tillegg til å bistå Joshua French, skal advokaten samarbeide og holde kontakten med Kripos, som også er på vei til Kongo.

– Jeg håper Kripos er fremme i morgen. Vi har fått garantier fra Kongo om at obduksjonen ikke skal finne sted før Kripos er på plass, sier Graasvold.

Les: Kripos sender et team til Kongo
Les: Eide: Kongos statsminster følger saken tett

Kari Hilde French og Hans Marius Graasvold

Kari Hilde French og Hans Marius Graasvold håper å få reist til Kongo i løpet av helga.

Foto: NRK

– Ser frem til å forklare seg

Onsdag sa Kongos informasjonsminister Mende Omalanga at Norge kunne ha skyld i Tjostolv Molands død, og begrunner det blant annet med at Moland og French skal ha kranglet ved flere anledninger.

– Det er vanskelig å kommentere, det er jo en tragedie fra ende til annen. Jeg har tidligere kommentert det manglende grunnlaget for mistanken mot French. Det siste har jeg bare fått formidlet via andre, så inntil videre stiller jeg meg fullstendig uforstående til det. Det er «far fetched», sier Graasvold.

Les: – Norge kan ha ansvaret for Molands død

Graasvold bekrefter at French er kjent med deler av opplysningene, og at han stiller seg helt uforstående til mistanken mot ham.

– Han ser veldig frem til å forklare seg for norsk politi når de kommer, sier Graasvold.

Joshua French sier til NRK at han benekter beskyldningene på det sterkeste, men bekrefter at han hadde en krangel med Moland i mars.

– Kongolesiske myndigheter er bekymret og ønsker å legge skylden på noen, sier han.

Les: French: - Har god mental trening i å takle vanskelige situasjoner nå
Les: Mathilde Moland: – Tøft og uverkeleg

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger