NRK Meny
Normal

– Burde ha kommet etter «Titanic»

Hans Sande, direktør i Norsk Sjøoffisersforbund, mener forslaget om å åpne for skipsbryllup er et forsøk på å markedsføre norske skipsregistre.

Independence of the Seas

Royal Caribbean Cruises Ltd. er et av selskapene som tilbyr bryllupscruise med stor suksess.

Foto: Atle Markeng / NRK

Hans Sande, direktør i Norsk Sjøoffisersforbund, tror forslaget om å åpne for at skipsførere på norskregistrerte skip skal få å utføre borgerlige vielser på skipet, et forsøk på å lokke store cruiseskip til å seile under norsk flagg.

Hans Sande

Hans Sande, direktør i Norsk Sjøoffisersforbund.

– Tidligere fantes det mange norskregistrerte cruiseskip, men for noen år tilbake var det flere som valgte å gå ut av de norske skipsregistrene, blant annet på grunn av dette, sier han til NRK.

Sande forklarer at vielsescruise er en kommersiell "gimmick" som flere av de store selskapene har vært opptatte av å ivareta.

– De håper vel at hvis forslaget går igjennom vil det kanskje føre til at noen av skipene velger å komme tilbake til det norske skipsregisteret, sier han.

Kommer ikke tilbake med det første

Royal Caribbean Cruises Ltd. er et av cruisekonsernene som tilbyr "ekteskapspakker" til sine reisende.

I 2004 valgte selskapet å flagge ut sine siste seks norskregistrerte skip til Bahamas.

Ellen Stebekk, markedssjef i norden for Royal Caribbean Cruises Ltd., kan bekrefte at bryllupssermonier er et populært tilbud i RCCL. Hun vil imidlertid ikke kommentere om vielsesforslaget vil kunne påvirke om cruiseskipene vender tilbake til det norske registeret eller ikke.

– Diskusjonen rundt registrering av skipene er del av en større prosess som håndteres av selskapets sentrale ledelse i Miami, sier hun til NRK.

Skulle ha kommet like etter «Titanic»

Uansett om det vil lokke flere skip til de norske registrene eller ikke, Hans Sande tror det finnes et visst marked for bryllup til sjøs.

– Det er jo alltids noen som synes at slikt er stas. Hvis dette hadde kommet like etter Titanic-filmen hadde det vel blitt blest om skipsbryllupene, sier han.

Alt i alt er Sande relativt positiv til forslaget.

– Det kan jo være ganske romantisk å gifte seg til sjøs. Omgivelsene egner seg til en sermoni utenom det vanlige, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger