NRK Meny
Normal

– Mange menn gruer seg til julebordsesongen

Menn som forsøker å slutte med å kjøpe sex, opplever at fristelsene kan bli for store når alkoholinntaket øker i julebordsesongen, mener Reform ressurssenter for menn.

Live Mehlum

BEKYMRET: Live Mehlum ved Reform ressurssenter sier hun har snakket med mange menn som gruer seg til julebord fordi de frykter at de vil benytte seg av prostituerte.

Foto: Fouad Acharki / NRK

I dag kunne NRK fortelle at Oslo-politiets menneskehandelgruppe opplever en økning i sexhandelen på denne tiden av året sammenlignet med resten av året.

Politiet mener økt alkoholinntak i forbindelse med julebord, fører til at folk har lettere for å ta sjansen på å kjøpe sex fra prostituerte.

Faller for fristelsen

Det inntrykket deles av seniorrådgiver Live Mehlum ved Reform ressurssenter for menn.

– Mange menn forteller at de gruer seg til julebordsesongen. De vet at den tiden er forbundet med fristelser fordi de kommer til å være mer ute på byen enn vanlig, sier Mehlum til NRK.

Mehlum har hatt mange samtaler med menn som kjøper sex, og sier at mange handler på impuls når de går beruset hjem fra byen, men at mange også på forhånd vet at de kan falle for fristelsen.

– Menn som har kjøpt sex før kan lett bli for frista. De vet at de kommer til å få et problem, og det er også derfor de gruer seg så fælt før sesongen, sier Mehlum.

– Russefest for voksne

Samlivsekspert og professor ved Høgskolen i Bergen Frode Thuen, sier julebord i enkelte bedrifter kan sammenlignes med russefester for voksne hvor «alt er lov».

Frode Thuen

RUSSEFEST: Samlivsekspert Frode Thuen råder menn i risikogruppen om å tenke seg om på forhånd og redusere alkoholinntaket på julebord.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Man føler kanskje at det er lov å bryte grenser. Spesielt i forhold til flørting og sex. Prostitusjon er nok bare mer av det samme, sier Thuen til NRK.

I møte med menn i risikogruppen, gir Live Mehlum sex-kjøperne råd om hvordan de skal unngå å gjenoppta gamle vaner.

– Vi jobber med å finne årsaken til at de kjøper. Da er det også lettere å utarbeide strategier for å unngå det. Det kan være så enkle ting som å ha bestilt en taxi hjem på forhånd sammen med en annen på julebordet, sier hun.

Tror redusert alkoholinntak er avgjørende

Thuen mener det først og fremst er viktig å redusere alkoholinntaket, dersom man tror at man har til hensikt å oppsøke prostituerte.

– Man må gå i seg selv og legge bånd på seg selv. Hvis man har tenkt gjennom situasjonen på forhånd, kan man kanskje unngå å bli revet med av en stemning, sier Thuen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger