NRK Meny
Normal

– Lurt å fordele byrden

Det kan være lurt for norske offshorebedrifter å be sine ansatte gå ned i lønn for å unngå oppsigelser, tror professor i samfunnsøkonomi.

OLJE OSEBERGFELTET

DUGNAD: Krisen i oljenæringen ser ut til å vare, og noen bedrifter ber nå sine ansatte om å fordele kostnadene for å unngå stor nedbemanning.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den lave oljeprisen fortsetter å føre til store nedbemanninger i offshorenæringen, selv om sjefene i oljebransjen fortsatt tjener godt.

Så langt i år har NAV mottatt varsler for oppsigelse eller permittering av over 17.000 personer fra industri, bergverksdrift og utvinning.

Offshorebedrifter prøver nå ulike strategier for å kutte kostnadene i krisetider.

Rederiet Eidesvik på Bømlo har bedt sine ansatte om å bli med på dugnad - og har foreslått drastiske lønnskutt for å unngå flere oppsigelser.

– Det er bedre enn å gå arbeidsledig, sier tillitsvalgt i rederiet Ole Severin Meling.

Bra for arbeiderne

Kjell Salvanes, NHH

OMSTILLING: Vi bør ta vare på arbeidstakerne, ikke arbeidsplassene i oljenæringen, mener professor i samfunnsøkonomi, Kjell Salvanes.

Foto: Eivind Senneset / Eivind Senneset

Dette kan være en klok strategi for flere bedrifter, tror professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole, Kjell Gunnar Salvanes.

– Fordelen for bedriftene er at de beholder den kunnskapen og kompetansen som finnes i arbeidstakerne. Da er det lettere å starte opp igjen når det går mot bedre tider, sier han.

Han mener det er viktigere å ta vare på arbeidstakerne enn arbeidsplassene i en næring som etter alle tegn har nådd sin topp.

– Men å gå ned i lønn er mye bedre enn å gå arbeidsledig, og dermed risikere å miste litt av den kunnskapen en har.

Forsinker omstilling

Samtidig mener professoren utstragt bruk av slike avtaler i bransjen kan være med på holde igjen en endring som uansett må komme.

For med blant annet klimaendringer i fokus snakkes det mye om "det grønne skiftet" og en omstilling fra en oljeavhengig økonomi. Blant annet blir det sagt at kunnskapen fra oljebransjen må brukes til utbygging av bærekraftig infrastruktur.

Men hvis arbeiderne i stedet går ned i arbeidstimer og lønn, kan det dermed ta lenger tid å få til et slikt skifte, mener Salvanes.

– Samtidig må jo de grønne jobbene være der for at noen skal gå inn i dem, påpeker han.

Frykter tap

– Vi har lagt merke til at man i enkelte bedrifter tyr til slike løsninger i krisetider, sier forbundsleder Leif Sande i fagforeningen for oljeansatte, Industri Energi.

Han tror ikke det er en god løsning på sikt, selv om det kan være lurt for lokale bedrifter i korte perioder.

– Vi etterlyser heller at myndighetene gir oss bedre permitteringsregler, slik at regjeringen kan ta kostnadene i stedet for den enkelte arbeidstaker.

Han frykter den store nedbemanningen i mange bedrifter vil føre til at mye kunnskap går tapt.

– Jeg er 100 prosent sikker på at tidene snur. Men når vi mister så mye kompetanse som vi gjør i dag, må vistarte helt fra scratch igjen.

Leif Sande

– REGJERINGENS ANSVAR: Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener myndighetene har et ansvar for å få næringen gjennom den dårlige tiden.

Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger