Mann tatt i 181 km/t på E6 - igjen

En 50-åring ble 1.påskedag tatt av Utrykningspolitiet etter å ha holdt en gjennomsnittsfart på 181 kilometer i timen på E6. Politipatruljen hadde store problemer med å holde følge.

Mann kjørte i 181 km/t på E6 ved Halden 1.påskedag

En mann råkjørte i 181 km/t på E6 ved Halden 1.påskedag

Foto: UP

«@Utrykningspol distr 1 ved en av våre videobiler stanset en mann på 50 år som ble målt til 181 km/t på E6 v/Halden», skriver distriktsleder for UP i Østfold og Follo Stein-Olaf Røberg på Twitter søndag kveld.

Bildet øverst i saken viser UPs måling av mannen. Den viser at 50-åringen holdt en gjennomsnittsfart på 181 kilometer i timen langs en strekning på hele 1,5 mil.

– Det groveste var 181 i 100-grensa fra Sarpsborg til Halden, sier Røberg til Dagbladet.

UP-patruljen som oppdaget den hasardiøse kjøringen hadde rett og slett problemer med å følge den råkjørende Mercedes-føreren, forteller UP-lederen til avisa.

Det var heller ikke første gangen at mannen ga fullstendig blaffen i fartsgrensene.

– Det er litt skremmende - han ble også tatt for et par år siden i 163 km, av den samme patruljen. Patruljen kjente ham igjen, sier Røberg til db.no.

- Det er lite trafikk på veiene, og trafikken har fordelt seg veldig godt, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen i Statens vegvesen.

Veitrafikksentralen fornøyd med påskehjemfarten

– Veldig, veldig, veldig fin flyt i påsketrafikken

Det er liten grunn til å frykte lange køer for dem som er på vei hjem fra påskeferie. Ifølge Veitrafikksentralen er det søndag kveld lite trafikk på veiene og god flyt i trafikken.

– Trafikken inn denne påsken flyter veldig, veldig veldig fint, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen til NRK.

Erfaringsmessig er 1. påskedag den store hjemfartsdagen. Veitrafikksentralen advarte tidligere i dag mot mer trafikk på veiene utover ettermiddagen og kvelden, ettersom det var ventet at mange ville nyte søndagen på fjellet.

– Trafikken har fordelt seg godt

Kø E16 ved Hønefoss

Dette bildet viser kø på E16 ved Hønefoss søndag ettermiddag, men ifølge Veitrafikksentralen har påskehjemfarten gått bedre enn fryktet.

Foto: Maria Elsness / NRK

Ifølge Haugen har det vært noe kø mellom Espa og til Minnesund på E6, og det var tidligere i dag en ulykke i Valdres som skapte en times forsinkelse der. I tillegg var det kø fra Noresund på riksvei 7 til Sollihøgda.

Ellers går påskehjemfarten uten de store tålmodighetsprøvene, ifølge Haugen.

– Det er lite trafikk på veiene, og trafikken har fordelt seg godt. Så hittil går dette veldig, veldig, veldig fint, sier Haugen.

Han tror en stor del av årsaken til det er at mange trolig reiste hjem i går.

– Det var en del trafikk utover kvelden i går, og det startet ganske tidlig i dag med mye trafikk. Så har det gått jevnt gjennom hele dagen.

Stengte veier i nord

Det finnes imidlertid noen unntak.

I Nord-Norge er det mange stengte veier og omkjøringer på grunn av snøras og rasfare.

– E6 mellom Skarberget og Sætran stengte i går på grunn av rasfare. Omkjøringen via Kjøpsvik er stengt på grunn av rasfare. Dermed må folk kjøre omveien Riksvei 85. Det er noen timer ekstra, sier vaktoperatører i Vegtrafikksentralen i Nord-Norge Grete Turmo Hatten.

I tillegg til rasfare er det kraftige snøbyger.

– Folk må være oppmerksomme når de kjører fra Saltfjellet og nordover. Det er viktig å følge med på informasjon om rasfare. Veier kan fort bli stengte, sier Hatten.

Alternative kjøreruter:

Fra Hallingdal mot Oslo:
Hovedruter: Rv. 7, E16 og E18
Problemstrekninger: Flå — Noresund — Hønefoss-området, samt Sollihøgda
Alternativ: Fv. 280, rv. 35, fv. 283 og E18; Hamremoen (x rv. 7) — Vikersund - Hokksund — Drammen — Oslo eller Rv. 40, E134 og E18; Geilo — Kongsberg — Drammen - Oslo

Fra Valdres mot Oslo:
Hovedruter: E16 og E18
Problemstrekninger: Hønefoss-området og Sollihøgda Alternativ: Rv. 35 og rv. 4; Hønefoss (x E16) — Jevnaker — Lunner — Gjelleråsen - Oslo eller Rv. 4, fv. 34 og fv. 33; Bjørgo (x E16) - Dokka- Brandbu-Gjelleråsen-Oslo

Fra Østerdalen/ Trysil mot Oslo:
Hovedruter: Rv. 3, rv. 25 og E6 Minnesund — Kolomoen på grunn av anleggsområdet med nedsatt hastighet. Statens vegvesen anbefaler trafikantene å benytte alternative kjøreruter. 1. påskedag kan trafikantene fra Østerdalen bli dirigert via Skarnes
Alternativer: Fra Østerdalen: fv. 24, E16 og E6; Stange — Odalen — Skarnes — Kløfta - Oslo Fra Trysil: rv. 20, rv. 2, E16 og E6; Elverum — Kongsvinger — Kløfta - Oslo

Fra Gudbrandsdalen mot Oslo: Hovedrute: E6; Øyer — Lillehammer — Oslo
Problemstrekninger: Lillehammer-området med manglende kapasitet på E6 fra Storhove (x fv.255) og sørover til Mjøsbrua. Minnesund — Kolomoen på grunn av anleggsområdet med nedsatt hastighet
Alternativ: Omdirigering på fv. 255 fra Gausdal, sørover på fv. 253 mot Vingnes og videre sørover fv. 331 parallelt med E6.

Knutepunkter på Vestlandet: E16/Fv. 7 Rundkjøringen ved Trengereid Manuell trafikkdirigering ved behov 1. og 2. påskedag. Det blir satt inn ekstra ferje på Rv 7 Bruravik-Brimnes og Ev 39 Lavik-Oppedal følgende dager: fredag 22. mars, onsdag 27. mars, 31. mars og 1. april (1. og 2. påskedag). • Rv. 7 Bruravik-Brimnes: Ekstrafergen vil gå i tidsrommet kl.12-21 disse dagene.
• Ev 39 Lavik-Oppedal: Ekstrafergen vil gå i tidsrommet kl. 12-21, men unntak av fredag 22. mars (kl. 15-21).

Fv. 51 Valdresflye er vinterstengt For øvrig kan det bli iverksatt lokale omkjøringer ved tilfartsårer til en del andre hovedveger.

Oppdaterte veg- og trafikkmeldinger og nyttige tips for påsketrafikken finner trafikantene på Vegvesen.no, mobiltelefonportalen 175.no, NRK1 tekst-tv (side 700) eller ved å ringe veg- og trafikkmeldingstelefonen 175.

Kilde: vegvesen.no

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger