NRK Meny
Normal

– KS har ikke fjernet timekravet

TV 2 meldte tidligere at KS hadde droppet lærernes timekrav, men etter det NRK kjenner til medfører ikke dette riktighet.

De streikende lærerne møter på UiS for å "vise seg fram" for kunnskapsmister Thorbjørn Røe Isaksen

Streikende lærerne møtte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i går. Det har gått 49 dager siden de første lærerne ble tatt ut i streik.

Foto: Pål Christensen / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

Lærerstreiken har i dag pågått i 49 dager. Mens lærerne har varslet en opptrapping av streiken, sa KS-leder Gunn Marit Helgesen på en pressekonferanse i ettermiddag at KS vil legge nye forslag på forhandlingsbordet.

Etter det NRK kjenner til har ikke KS fjernet kravet om mer bundet arbeidstid for lærerne. KS er innstilt på å komme lærerne i møte, men hvor langt de vil gå blir trolig avklart under et møte mellom partene i morgen tidlig.

– KS har forståelse for den frustrasjonen som over år har bygget seg opp blant lærerne, og som blant annet har sammenheng med ulike skolereformer. Disse reformene har ført til økte krav til rapportering og administrativt merarbeid. Dette vil KS gjøre noe med, heter det i en pressemeldingen fra hovedstyre i KS tirsdag kveld.

Vil ikke si om de dropper bundet arbeidstid

Til NTB vil ikke KS si om de går med på lærernes absolutte krav om å droppe punktet om mer bundet arbeidstid.

Beskjeden fra lærerorganisasjonene var klar mandag: Før KS fjerner kravet om økt tilstedeværelse på skolen, så er det ikke noe mer å snakke om.

Etter at KS' hovedstyre holdt krisemøte om lærerstreiken tirsdag, kunne KS-direktør Gunn Marit Helgesen fortelle journalistene, som hele dagen har ventet i gangene på Kommunenes Hus, at arbeidsgiverorganisasjonen vil ta et nytt initiativ overfor lærerne.

– Vi rekker nå ut en hånd til lærerorganisasjonene for å si at vi er villige til å diskutere nye forslag som vi håper kan bidra til en løsning, uttalte Helgesen.

Møtet skal finne sted uten riksmekleren til stede så fort som råd er, ifølge Helgesen.

På en pressekonferanse i dag sa leder for Kommunesektorens Organisasjon (KS),Gunn Marit Helgesen, at de har nye forslag de ønsker å drøfte med lærerne.

Tidligere i dag sa KS-leder Gunn Marit Helgesen at de rakk ut en hånd til lærerne.

Fikk vekk krav om 7,5-timers dag

Utdanningsforbundet har tidligere fått innvilget sitt krav om å ta bort det punktet i avtalen som lenge var stridens kjerne – kravet om 7,5 timers daglig tilstedeværelse på skolen.

KS skal i stedet ha foreslått 35 timers tilstedeværelse i uka, tilsvarende sju timer hver dag. Men lærernes misnøye skyldes også andre forhold, blant annet den økte rapporteringsplikten, økt byråkratisering av lærerrollen og en oppfatning av generell mistillit fra arbeidsgiversiden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger