Hopp til innhold

– Kan slite med å få igjen pengene

En rekke DNB-kunder har fått dobbelt opp med feriepenger inn på konto. Om folk bruker dem opp, kan DNB måtte slite for å få pengene tilbake, sier Finanstilsynet.

feriepenger

Det ser gledelig ut, men allerede i formiddag retter DNB opp feriepengefeilen. I mellomtiden må du ikke bruke mer penger enn du i realiteten har, advarer DNB.

Foto: skjermdump / NRK

Frank Robert Berg Finanstilsynet

Seksjonssjef Frank Robert Berg i Finanstilsynet.

Foto: Kim Jansson / NRK
Aud-Helen Rasmussen

Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DNB.

Foto: Stig B. Fiksdal / DNB

DNB-feilen har særlig «rammet» kommuneansatte og andre med lønningsdag 12. juni. I dag tidlig fikk mange DNB-kunder en hyggelig overraskelse da de sjekket kontobeholdningen. Dobbelt opp med feriepenger kan gi håp om en strålende sommer.

DNB: – Ikke bruk pengene

Men gleden blir kortvarig, sier Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DNB.

– Vi er klar over feilen og jobber med å rette opp dette så snart som mulig.

DNB advarer kundene sine mot å bruke pengene, selv om det er praktisk mulig.

– Du kan nok klare å bruke dem, men da får du overtrekk på kontoen veldig snart, for den faktiske utbetalingen blir riktig. Sjekk saldo, ikke disponibelt beløp, og ikke bruk mer enn det står på saldoen, råder Rasmussen.

– Kan bli problem for banken

Seksjonssjef Frank Robert Berg i Finanstilsynet sier derimot at det kan bli et problem for banken å få pengene tilbake dersom folk uforvarende skulle bruke opp de overraskende «feriepengene».

– Ja, det er en problemstilling i seg selv. Vi er kjent med tilfeller i Norge hvor feil innbetaling har blitt oppdaget noen dager for sent, og hvor kunden i mellomtiden har hevet beløpet. Vi vet at banken i noen tilfeller har hatt problemer med å få pengene tilbake, så det kan være en risiko, ja, sier Berg.

Finanstilsynet har bedt DNB om en forklaring på feilen, men banken har foreløpig ikke noe konkret svar.

Feriepengene kommer i morgen

AUd-Helen Rasmussen sier at banken ennå ikke er helt sikre på hva som har skjedd, men at feilen gjelder DNB-kunder som har lønningsdag i morgen.

– Det ser ut som en del kommuneansatte har fått dobbel reservasjon inn på konto. Pengene ikke overført, men det ser slik ut. Når bokføringen skjer i morgen, så er den riktig, sier Rasmussen.

Hun sier feilen blir rettet i løpet av formiddagen. Og de virkelige feriepengene er på plass i morgen tidlig.

– Utbetalingene skal skje i løpet av dagen, så den er på plass i morgen tidlig, sier Rasmussen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger