– Kan ikke påvise at Moland ble dopet

Den kongolesiske obudksjonsrapporten etter Tjostolv Molands død har ikke kunnet konkludere med hvor høyt nivå av det beroligende virkestoffet benzodiazepiner det var i urinprøven tatt under obduksjonen, melder VG.

Rettssak i Kongo

TILTALT FOR DRAP: Mandag ble det kjent at Joshua French er tiltalt for drap på Tjostolv Moland (t.v). Her er de to avbildet i forbindelse med rettssaken i Kisangani i 2010.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

VG hevder de har fått tilgang til det som skal være en del av obduksjonsrapporten etter Tjostolv Molands død gjennom Joshu French' tidligere advokat Molishu Ndarabu.

Ndarabu hevder overfor VG at den toksiologiske rapporten, som ble signert 25. oktober i år, ligger til grunn for at den militære påtalemyndigheten i Kongo har tatt ut tiltale mot Joshua French for overlagt drap på Moland.

Rapporten skal vise at ekspertene ved Universitetet i Kinshasa ikke har kunne konkludere med hvor høyt nivå av det beroligende virkestoffet benzodiazepiner det var i en urinprøve tatt under obduksjonen av Moland.

Ifølge VG heter det også at urinprøven var for liten til at laboratoriet kunne identifisere hvilket legemiddel Moland hadde fått i seg.

Rapporten nevner heller ikke noe om funn av alkohol, noe som French' forsvarer Hans Marius Graasvold bekreftet overfor NRK at var i blodet til Moland.

Mener drapet var planlagt

Mandag 9. desember ble det kjent at Joshua French er tiltalt for drap på Tjostolv Moland.

Den militære påtalemyndigheten i Kongo mener Moland ble dopet ned og kvalt av Joshua French. De mener French handlet med overlegg og at drapet var planlagt.

Ifølge tiltalen skal han ha gitt cellekameraten medikamenteter i form av angstdempene og beroligende medisiner. Påtalemyndigheten mener han skal ha kvalt Moland.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger