– Joshua French har trolig malaria

Joshua French har trolig fått malaria i fengselet i Kongo. Det skriver hans mor Kari Hilde French i et blogginnlegg.

Joshua French og moren Kari Hilde French

Også under rettssaken i februar i fjor var Joshua French preget av sykdom. Moren har bosatt seg i Kinshasa for å ivareta sønnen, som er blitt dødsdømt fire ganger og er dømt til livsvarig fengsel to ganger.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

– Joshua er syk, trolig malaria. Vi sliter med å finne en lege som kan komme og se til ham. En medfange som er legeutdannet, forsto at noe var galt og meldte fra til fengselsledelsen som ikke ringte verken meg eller ambassaderåden. Vi har igjen påpekt viktigheten av å ringe oss hvis noe er galt, skriver Kari Hilde French i blogginnlegget. Det er P4 som først meldte om saken

Lenge syk

Moren til Joshua French har bodd i Kinshasa i over et år for å sørge for sønnens livsopphold i det militære Ndolo-fengslet.

Joshua French var også syk under rettssaken i februar

Joshua French var også syk under rettssaken i februar.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Joshua French var også veldig syk under rettssaken i februar i fjor.

– Jeg har påpekt lenge nå at han er alvorlig syk og må ha medisinsk hjelp. Det har han ikke fått, og situasjonen er mer og mer alvorlig, sa hans forsvarer Hans Marius Graasvold til NRK.no.

Graasvold mente da at det er et tidsspørsmål før han ikke klarer mer.

– Press skader saken

Ifølge bloggen skrev Kari Hilde French et brev til utenriksminister Børge Brende i desember. Der forklarer hun at det ikke nytter å presse myndighetene i Kongo med å holde tilbake bistandspenger, slik hun selv trodde i begynnelsen.

– Dette bare irriterer og skader saken, skriver Kari Hilde French.

Hun anbefaler å få i gang regnskogssatsingen og eventuelt gi løfter om annen nyttig norsk bistand. Hun mener også at en ambassade kunne være lurt.

Julekaker

Det siste bloggbidraget fra Kari Hilde French handler om hvordan hun strevde med å få inn engelsk julekake til sønnen, som er fire ganger dødsdømt, og to ganger er dømt til livsvarig fengsel.

– Man blir jo ofte sliten av denne daglige runden med handling av mat og alle ”stasjonene” man må gjennom i fengselet før man til slutt kommer frem til Joshuas celle, skriver hun.

Hun beskriver at hun nærmest er blitt «fast inventar» i fengselet og at hun har begynt å få godhet for en del av de hun har med å gjøre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger