– Jeg vet at Erna ikke var helt fornøyd

Siv Jensen nekter å svare på om det er hun statsministeren sikter til, når Solberg siteres på at ikke alle i regjeringen er like opptatt av klima.

Debatt om regjeringens første år ved makta

Siv Jensen møtte Jonas Gahr Støre til debatt i Politisk kvarter i dag tidlig, og måtte svare på hvem statsministeren mener ikke bryr seg om klimaet. Programleder Bjørn Myklebust.

Det er så klart tøffere å stå på for klimaet i en regjering hvor noen ikke er så opptatt av det, for å si det sånn.

Erna Solberg

Sitatet kommer fra dagens Aftenposten på regjeringas ettårsdag. I Politisk kvarter måtte Siv Jensen svare på om det er hun som ikke er så opptatt av klimaet.

– Jeg vet at Erna Solberg ikke var helt fornøyd med det sitatet, det har jeg snakket med henne om, svarer finansminister Siv Jensen.

– Hva synes du om det Erna Solberg sier til Aftenposten?

– Denne regjeringen står samlet bak den offensive satsingen vi har i budsjettet hva gjelder klima. Vi satser mer på klima i dette budsjettet enn den forrige regjeringen gjorde i sitt budsjett, parerer Frp-lederen.

– Erna snakker sant

Regjeringas bruk av skattepenger og satsingen på klima har vært venstresidas store ankepunkt mot de blåblå sitt første budsjett. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener statsminister Erna Solberg nå har erkjent at miljøet ikke er høyt på dagsorden innad i regjeringen.

– Erna Solberg snakker sant, hun forteller jo om en virkelighet på innsiden av regjeringen, mener Støre og viser til at flere Frp-ere takker for at statsbudsjettet er kvitt klimahysteriet.

– En samlet opposisjon og folk som ser på dette budsjettet fra utsiden, ser at det ikke tar klima på alvor og regjeringen har heller ikke klima som en hovedsak.

Kritikken fra Støre får Jensen til å ramse opp det hun mener er en storstilt klimasatsing fra regjeringen. Hun nevner blant annet Enøk-fradrag i hjemmet, avskrivningssatser på vindkraftanlegg, styrking av klimafondet og reduserte bilavgifter.

– Det Siv Jensen viser til er at de bruker mer penger på fond, og det er fordi regjeringen hvert år får mer penger siden vi har en økonomi som vokser. Når denne regjeringen må prioritere, ser de til oljefondet og setter rekord i oljepengebruk, sier Støre.

– Ap later som de er ansvarlige

Støres påstand om at dagens regjering gjør Norge mer oljeavhengig, mener han reflekteres i Arbeiderpartiets alternative budsjett som legger opp til to milliarder mindre i oljepengebruk.

– Vi mener det er riktig å legge oss under der regjeringen gjør. Vi mener regjeringen har tøyd disse grensene.

– Men burde ikke dere ha kuttet med 10 milliarder hvis det er så gærent det de driver med?

– Det er nå den avveiningen vi har kommet til at det er omtrent der vi vil ligger. Dette er ikke eksakt vitenskap, men vi mener regjeringen har gått for langt på det sporet.

Siv Jensen mener Arbeiderpartiet prøver å late som de er ansvarlige.

– Dagens Næringsliv skriver på lederplass i dag at Arbeiderpartiet ikke akkurat kan påberope seg å drive med oppvisning i måtehold. Det synes jeg er et godt sitat når Arbeiderpartiet prøver å late som de er det mest ansvarlige partiet i Norge. Sannheten er at vi har brukt oljepengene godt, mener Jensen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger