– Jeg så ingen bevegelser

Naboen som først varslet om drapet i garasjeanlegget på Hofftunet på Skøyen anslår at det tok to minutter fra han så den drepte til han fikk kontakt med AMK.

– Idet porten går opp, så ser jeg en person i kjørebanen. Jeg skjønner at noe har skjedd, rygger bilen tilbake og satte den på gjesteparkeringa slik at barna ikke skulle se noe, forteller vitnet i Oslo tingrett tirsdag.

Forretningsmannen Vegard Bjerck blefunnet drept, knivstukket 11 ganger i garasjeanlegget der han bodde 18. desember 2008.

Vitnet sier han satte på en barneplate og ba de to barna sine om å bli i bilen mens han selv går mot offeret samtidig som han ringer etter hjelp.

Samtalen ankom AMK-sentralen 16:15:46.

Sekk på utsiden

Vitnet trykker på en automatiske døråpneren som åpner den indre garasjenporten på nytt. Der, innenfor midt i kjørebanen ligger Vegard Bjerck blodig, uten livstegn. Utenfor den samme porten på høyre side ligger ryggsekken hans og andre personlige eiendeler, samt en blodflekk.

– Han blødde veldig mye, og jeg la merke til et knivstikk langt oppe i mageregionen, sier vitnet.

– Mens jeg står der følger jeg med innover fordi det er ubehagelig å stå der, fortsetter vitnet.

Befaring i Skøyen-drapssaken

Til høyre utenfor denne porten så vitnet avdødes ryggsekk. Avdøde lå innenfor porten.

Foto: Camilla H. Wernersen

Kampen om tida

På spørsmål fra aktor om han så noen bevegelser i det underjordiske garasjeanlegget, svarer han nei.

– Jeg så ingen bevegelser, svarer han og legger til at han hadde fokus på flere ting samtidig: Både på den drepte, sine barn i bilen og at han selv ikke følte seg trygg i den dunkle garasjen.

Tirsdag var rettens medlemmer på åstedsbefaring i Hofftunet boligsameie på Skøyen i Oslo, der 43 år gamle Vegard Bjerck ble funnet drept 18. desember 2008.

Rettens medlemmer ønsket å danne seg et bilde av området, og se punkter som senere kommer til å bli et tema under hovedforhandlingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Åstedsbefaring Hofftunet

Tiltaltes leilighet var i 2008 et lite stykke fra garasjeanlegget der drapet fant sted. Politiet mener han rakk frem og tilbake etter å ha drept forretningsmannen på 11 minutter.

Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

Sentralt for retten er å avgjøre om den tiltalte kunne klare å utføre drapet innenfor politiets anslåtte tidsrom på 11 minutter og 39 sekunder.

Tiltalte var også med under befaring. Han fulgte nøye med på det som ble forklart, og var selv aktiv med å påpeke momenter via sin advokat som han mener rettens medlemmer burde merke seg. Dette dreide seg blant annet om hva slags lyder ytterdørene laget.

SISTE NYTT

Siste meldinger