– Jeg kommer til å savne ham

– Da jeg var tidlig i 20-årene var Prince noe av det jeg likte aller best å høre på, og det har det fortsatt å være. Jeg kommer til å savne ham, men musikken hans lever jo videre, siter statsminister Erna Solberg.

Artisten Prince er død.

Politiet i Carver i Minnesota bekrefter at det var den 57 år gamle Prince som ble funnet død i sitt hjem i Minnesota torsdag.

Statsministeren var raskt ute og kondolerte på Twitter da hun fikk høre om dødsfallet.

– Jeg synes det er veldig trist, fordi det er en artist som fortsatt har vært i veldig høy vigør med nye sanger, nye låter, nye konserter, og som fortsatt er veldig ung. Jeg synes jo 57 år er ungt, sier Solberg.

Laster Twitter-innhold

Spiller Prince hver dag

Hun har vokst opp med musikken til Prince, og hører fortsatt på sangene daglig.

– Selv om det kommer nye sanger og andre artister, så går jeg alltid tilbake og hører på Prince-sanger i de jeg spiller hver eneste dag. Han var spesiell for meg fordi han var enestående til å formidle, forteller statsministeren.

I 2011 fikk hun oppleve Prince live. 23. juli 2011 skulle hun høre ham på nytt i Oslo.

– Jeg husker jeg var på vei over fjellet, men konserten ble utsatt på grunn av 22. juli. Derfor sitter det også som et veldig sterkt minne fordi det er så tett knyttet til det som skjedde den sommeren i Norge, forteller Erna Solberg.

Laster Twitter-innhold
Prince
Foto: F. CARTER SMITH / Ap

– «When doves cry»

I perioder hvor ting har vært litt tungt og vanskelig, og hun har trengt ekstra motivasjon, har Prince ofte vært førstevalget.

– Han er jo fantastisk musiker, og selvfølgelig ganske frekk i mange av sangene sine. Han er nok langt over kanten i det han synger om, men har en enestående rytme, en enestående sound, og klarte å fornye seg. Så er han en fantastisk gitarspiller. Det hører du og merket det ikke minst når du hørte ham live, mimrer hun

Hennes absolutt favoritt i Prince-samlingen, er «When doves cry».

– Den vil jeg alltid falle tilbake til, sier statsministeren torsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger