Normal

– Jeg har ikke sovet stort i natt

Karina Wilsgård fra Torsken i Troms opplevde en dramatisk natt da naborestauranten ble satt i full fyr under tirsdagens opptøyer i Tyrkia.

Karina Wilsgård

Karina Wilsgård er på ferie i Tyrkia og ble liggende våken store deler av natten på grunn av opptøyer. Demonstrasjoner mot den kurdiske PKK-geriljaen preget tirdag og natt til onsdag mange byer i landet.

– Det var flere hundre biler og masse folk som kjørte rundt og demonstrerte i gatene. Etter hvert fikk vi beskjed om at vi måtte forlate restauranten vi satt på grunnet opptøyene, sier Wilsgård til NRK.

Store demonstrasjoner preger Tyrkia etter terrorangrepene i Ankara. 15 politifolk ble drept. Nasjonalister reagerte med å gå løs på kurdiske interesser, etter at den kurdiske PKK-geriljaen tok på seg skylden for angrepet.

Wilsgård er på ferie like utenfor byen Side sammen med mannen sin. De har reist til Tyrkia én-to ganger årlig siden 2008, og aldri opplevd noe lignende.

Karina Wilsgård opplevde tirdagens dramatikk i Tyrkia på nært hold da hotellets naborestaurant ble satt i fyr.

Karina Wilsgård opplevde tirsdagens dramatikk i Tyrkia på nært hold. Hotellets naborestaurant ble satt i fyr.

– Bare ruiner igjen

– Da vi kom tilbake til hotellet i går kveld så vi restauranten rett over gata bli tent på. Vi var vel 20 meter unna. I dag er det bare ruiner igjen av bygningen.

Utover kvelden stengte også handlegatene i byen, og folk ble bedt av politiet om å forlate området. Wilsgård forteller at de har venner blant lokalbefolkningen, og har fått informasjon av dem.

– Vi så flere branner i byen her i går kveld. De lokale forteller oss at demonstrantene ønsker å ramme steder der det jobber kurdere.

Utbrent restaurant

Onsdag var det bare ruiner igjen av naborestauranten til hotellet Karina Wilsgård og ektemannen bor på. – Det er rolig her nå, sier hun.

Foto: Karina Wilsgård

Branner i flere byer

Bianca Fagervoll Pettersen

Bianca Fagervoll Pettersen er i Alanya og så flere bygninger bli tent på tirsdag kveld.

Foto: Privat

Mange steder i Tyrkia har bygninger blitt satt i brann tirsdag kveld og natt til onsdag.

Bianca Fagervoll Pettersen er på studietur i Alanya med en venninne.

– Vi satt og spiste oppe i høyden, og hadde god utsikt til sentrum. Derfra så vi demonstrasjoner og to branner starte med en halvtimes mellomrom. Fra det ene bygget som brant kom det flere små eksplosjoner, forteller hun til NRK.

Hun og venninnen blir i byen til lørdag, og sier de belager seg på å sitte på hotellet dersom det blir bråk de neste kveldene.

– Man blir jo litt urolig. Denne byen er jo ikke så stor, så det er dramatisk.

Vil til Tyrkia igjen

Natten i forveien var det også demonstrasjoner mange steder i landet, men da mindre dramatisk.

For Karina Wilsgård og ektemannen er ferien over i morgen.

– Vi var klar over det at det var litt urolig i Tyrkia nå, men vi trodde det skulle holde seg lenger unna Side. Det har spredt seg fort.

Til tross for den dramatiske opplevelsen vil de fortsette å feriere i landet.

– Jeg har ikke sovet stort i natt. Det er greit at vi reiser i morgen, i tilfelle bråket skulle ramme flyplassen. Men vi reiser nok tilbake.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger